28 Mart, 2024, Perşembe
DOLAR32.3233
EURO35.0886
ALTIN2282.2

“Sürü yönetimi elemanı benim” proje kursiyerlerine sertifika

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
“Sürü yönetimi elemanı benim” proje kursiyerlerine sertifika
Abone ol
"Sürü Yönetimi Elemanı Benim" projesi kursiyerlerine sertifikaları törenle verildi.
"Sürü Yönetimi Elemanı Benim" projesi kursiyerlerine sertifikaları törenle verildi.


Törende ayrıca sürülerde verimi artırmak amacıyla Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü projesi kapsamında alınan damızlık koçlar da sahiplerine teslim edildi. Cevdetiye Reşat Eker Parkında düzenlenen törene Vali Dr. Mehmet Oduncu, Vali Yardımcısı Mehmet Öz, Kamu Kurum ve Kuruluşları İl Müdürleri, kursiyerler ve üreticiler katıldı.
       

Saygı duruşu ile başlayan törenin açılış konuşmasını Osmaniye Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mustafa Saygılı yaptı. Koyun keçi verimliliği artırma projesi kapsamında 29 adet “ivesi” ırkı koçun dağıtımının yapılacağını belirten Saygılı, "Bu proje kapsamında sürülerin damızlık değerini artırmayı ve sürülerin akrabalık derecesini azaltarak sürü verimini artırmayı hedefliyoruz. Proje önümüzdeki yıllarda da devam edecektir.  Bugün ayrıca "Sürü Yönetimi Elemanı Benim" projesinin ilk kursiyerleri sertifikalarını alacaklardır. Eğitim alan kursiyerlerin,  meraların bilinçli kullanılması ve korunması, küçükbaş hayvanlardan elde edilen verimin artırılması, bakım ve besleme standardını yükseltme, hastalıklar ve korunma yöntemleri hakkında bilgili hale getirilmesini hedeflemekteyiz. Sürü yönetimi elemanlarımızdan,  500 baş ve üzerinde sürüsü olanlara Bakanlığımız tarafından 5000 TL destekleme ödemesi yapılacaktır" diye konuştu.


ÜRETİCİYE 29 İVESİ IRKI DAMIZLIK KOÇ VERİLDİ
        
Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü İbrahim Sağlam ise önceki yıllara oranla hayvancılığa verilen desteğin önemli miktarda arttığını ifade ederek, "Bugün verilen desteğin 12 Milyon 500 Bin TL’si hayvancılığa veriliyor ve bu miktarın 2 Milyon 500 TL'si de küçükbaş hayvancılığa veriliyor. Bu rakam Bakanlığımızın hayvancılığa verdiği desteğin göstergesidir" dedi. Halk Elinde Islah Projesi kapsamında alınan 29 adet ivesi ırkı koçun sürülerde kan değişimini sağlayacağını belirten Sağlam, Koç Bankası projesinden de söz ederek, "Çiftçilerimizden bu projeye destek vermelerini isteyeceğiz. Her bir üreticimizden damızlık vasfı iyi olan, ivesi ırkı erkek kuzulardan alacağız, Birlik bu kuzuları 2 yıl boyunca besleyecek ve bunları üreticimize vereceğiz" dedi.
        

Vali Dr. Mehmet Oduncu ise yaptığı konuşmada,  devlet görevlileri ile üreticilerin işbirliğinin fevkalade önemli olduğunu ifade ederek, "Bu işbirliğini sağladığımız müddetçe Osmaniye'de gerek tarım ve hayvancılık alanında gerekse diğer sektörlerde başarılı olmamamız mümkün değil" dedi. Dağıtımı yapılacak olan koçların verimli sürülerin oluşturulmasında önemli bir payı olacağını söyleyen Vali Oduncu, üreticinin bu sürülerden bol kazanç elde etmesini temenni etti. Tarım ve hayvancılık sektörüne, devlet tarafından önemli destekler ve teşvikler verildiğini belirten Vali Oduncu, bu destek ve teşvikler sayesinde tarım ve hayvancılık sektörünün gelecek günlerde üretici ve çiftçiye çok kazandıran kıymetli sektörler haline geleceğini kaydetti. Vali Oduncu sözlerinin sonunda "Sürü Yönetimi Elemanı Benim" projesi kursiyerlerini tebrik ederek, koç alan üreticilere hayırlı olsun dileklerini sundu.
        

Kursiyerlere sertifikalarını veren Vali Oduncu, “ivesi” ırkı koç almaya hak kazanan üreticilere de koçları teslim etti.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar