28 Mart, 2024, Perşembe
DOLAR32.3193
EURO35.1154
ALTIN2295.2

Suriyelilere yönelik seracılık kursu açıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Suriyelilere yönelik seracılık kursu açıldı
Abone ol
Osmaniye'de Suriyeli mültecilere yönelik seracılık kursu açıldı.

Osmaniye'de Suriyeli mültecilere yönelik seracılık kursu açıldı.

Osmaniye Kampındaki Suriyeli Mültecilerin Mahsul Üretimine Destek Amaçlı Acil Yardım Projesi kapsamında Cevdetiye Beldesindeki kampta yaşayan mültecilere yönelik açılan kursta eğitimlere başlandı.

Projenin, Birleşmiş Milletler Gıda Tarım Örgütü (FAO)  tarafından fonlanmakta olduğu, Osmaniye Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü,Tarım ve Orman  Bakanlığı Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğüne bağlı  Yağlı Tohumlar Araştırma Enstitüsü ve Osmaniye İl Göç İdaresi Müdürlüğü işbirliğinde yürütüleceği kaydedildi. 

6 gruptan oluşacak her bir  kursun 2,5 ay süreceği, kursiyerler kurs süresince teorik ve pratik eğitim alacağı ve proje sonunda sebze yetiştirmeyi öğrenen Suriyelilerin hem sebze ihtiyaçlarını karşılayacakları, hem de mesleki nitelik kazanarak işgücüne dahil edilecekleri vurgulandı. 

Yağlı Tohumlar Araştırma Enstitüsü Müdürlüğünün kurum arazisi üzerine inşa edilen 8 dekarlık sera alanında, Suriyeli kursiyerler, enstitünün teknik personelleri nezaretinde uygulamalı eğitim alacak.

Suriyeli Mültecilere destek amaçlı, yürütülen projede 24 eylül de biber, domates, patlıcan ve hıyar sebzelerinin ekimleri gerçekleştirildi.

Yağlı Tohumlar Araştırma Enstitüsü Müdürü Reşat Yıldız, bu projeyle kursiyerlerin sebze yetiştiriciliğini öğrenerek, sera yetiştiriciliği yapılan bölgelerde istihdam olanaklarının artacağını ifade etti.

Osmaniye İŞKUR İl Müdür Yardımcısı Yunus Emre Akalın ise kursların ilk iki grubunu açtıklarını, geriye kalan 4 grup kursun ise bu  iki kursun sona ermesinden sonra başlayacağını söyledi.

Yunus Emre Akalın, projeye destek veren kurumlara teşekkür ederek, ilimize hayırlı olması temennisinde bulundu.
 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar