28 Mart, 2024, Perşembe
DOLAR32.3457
EURO35.1224
ALTIN2307.2

Stratejik kalkınmada kent değerleri sempozyumu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Stratejik kalkınmada kent değerleri sempozyumu
Abone ol
Osmaniye Korkut Ata Üniversitesinde 3-4 ve 5 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirilecek olan
Osmaniye Korkut Ata Üniversitesinde 3-4 ve 5 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirilecek olan
 
“Stratejik Kalkınmada Kent Değerleri Sempozyumu” OKÜ Amfisinde başladı.

Dünü, bugünü, yarını her yönüyle Osmaniye’nin konuşulacağı Sempozyumun açılış toplantısına, Vali Kerem Al, Belediye Başkanı Kadir Kara, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Büyükalaca, İl Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman, Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Aykut Gül, Sivil Toplum Örgütleri Temsilcileri, Siyasi Parti Temsilcileri, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başlayan Sempozyumun açılış konuşmasını Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Büyükalaca yaptı. Rektör Büyükalaca, “Kentleşme ve yaşam standartlarını artırma yönünde büyük bir gayret içerisinde olan Osmaniye’yi, başta ekonomisi olmak üzere tarımdan sanayiye, tarihten arkeolojiye, edebiyattan spora tüm yönleriyle bilimsel bir yaklaşımla ele alarak, Osmaniye’nin potansiyelini, kaynaklarını ve yapılabileceklerini tespit etmek amacıyla yola çıktığımız bu sempozyumu, Üniversitemiz yanında Osmaniye Valiliği, Osmaniye Belediyesi ve Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı ile birlikte ortaklaşa gerçekleştiriyoruz. Sempozyumda 141 yazar tarafından değişik konularda hazırlanan 100’e yakın bildiri sunulacak ve tartışılacaktır. Ayrıca paneller ve çağırılı konuşmacılar ile konular derinlemesine masaya yatırılacaktır” diye konuştu. Prof. Dr. Büyükalaca, Sempozyumun düzenlenmesinde, başta Vali Kerem Al olmak üzere, emeği ve katkısı olan herkese teşekkür ederek sözlerine son verdi.

Sempozyumda konuşan Belediye Başkanı Kadir Kara ise üniversitenin, ilimizin değerleriyle entegrasyonunda Sempozyumun önemli bir katkısı olacağına inandığını ifade ederek, “Tarih boyunca, bulunduğu stratejik konum itibariyle, bütün medeniyetler bu bölgeyi ellerinde bulundurmaya çalışmışlar ve netice itibariyle burada bir takım eserler bırakmışlardır. Bizlere düşen görev sahip olduğumuz bu kültürel ve tarihi değerlerle birlikte doğal güzelliklerimizi de birleştirerek, bunları bir stratejik plan etrafında toplayıp hem şehrimiz insanına hem ülkemiz insanına hem de ülkemize gelecek turistlerin ziyaretlerine açmak olacaktır. Bu anlamda, geçmişten bugüne kadar iyi niyetle fakat el yordamıyla yapılmış olan bir faaliyeti, bugün üniversitemiz bilimsel olarak ele alacak ve bu Sempozyumdan ortaya çıkacak olan sonuç da Osmaniye için stratejik hedeflerin belirlenmesinde bir yol haritası oluşturacaktır. İnanıyorum ki bu yol haritası Osmaniye’nin gelişimine, daha da ilerlemesine ve kalkınmasına önemli bir destek sağlayacaktır. Bu projeye destek veren başta Sayın Valimiz olmak üzere Sayın Rektörümüze, DOĞAKA’ya ve katkısı olan herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu. 

Son olarak konuşan Vali Kerem Al ise, kentlerin farklı toplumsal kültürlerin, yaşam biçimlerinin, ekonomik faaliyetlerin, sosyal ve kültürel etkinliklerin şekillendiği mekânlar olduğunu belirterek, “Kentlerin bu özelliği tarihsel bir olgu olarak karşımıza çıkmakta, özellikle sanayileşme hareketleri sonrasında sosyo-ekonomik, kültürel ve demografik grupların sahip olması gereken imkânlar ve yaşadıkları farklılıkların üstesinden gelinmesi yine geçtiğimiz yüzyılın başından beri kentsel siyasaların ve planlamanın ana ilgi konularından birini oluşturmaktadır. Ülkemizin genç illerinden biri olan Osmaniye’de de bu sorunları oldukça yoğun bir şekilde yaşamaktayız ve karar verici merciler olarak diğer illerimize göre farklı ve çeşitlilik arz eden meseleleri çözmeye çalışmaktayız. Bu durum doğal olarak kentsel ve sektörel politikalara da yansımaktadır.

Üç gün sürecek "Stratejik Kalkınmada Kent Değerleri Sempozyumu: Osmaniye" ile bu sorunlara yanıt arayacağız. İlimizin sosyo-ekonomik kalkınmasına yönelik tüm bu hedeflerin ve ortaya çıkacak yeni vizyonların planlanması ve gerçekleştirilmesi amacıyla tarih, arkeoloji, ekonomi, sanayi, tarım, kültür, edebiyat ve sanat gibi birçok konu bilimsel olarak bu sempozyumda ele alınacak. Bu sempozyumun sonucu bize bir vizyon olacak bu nedenle çok önemsiyoruz. Sempozyumun düzenlenmesine vesile olan OKÜ Üniversitemizin Rektörü başta olmak üzere emeği geçen, Sempozyumun Onur Kurulu, Düzenleme Kurulu, Bilim Kurulu, Sekretarya görevinde bulunan, tüm hocalarımıza teşekkür ediyor; bildiri sunacak tüm katılımcılara başarılar diliyor, İlimize hayırlı olması diliyorum” diye konuştu.
Açılış konuşmalarının ardından Abdurrahman Keskiner Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi öğrencileri tarafından müzik dinletisi sunuldu. Daha sonra Osmaniye tanıtım filmi izlendi.

Verilen aranın ardından Sempozyumun “Osmaniye’nin Kalkınma Yol Haritası” başlıklı açılış oturumu başladı. OKÜ Rektörü Prof. Dr. Orhan Büyükalaca başkanlığında yapılan açılış oturumunda Osmaniye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Murat Teke, Osmaniye Organize Sanayi Bölgesi Başkan Vekili Şerif Tosyalı ve DOĞAKA Genel Sekreteri Onur Yıldız konuştular. Konuşmaların ardından konuşmacılara Vali Kerem Al tarafından, sempozyuma katılımları nedeniyle, OKÜ logolu tabak verildi.

Sempozyumunda devamında, “Kent”, “Kültür-Edebiyat”, “Arkeoloji”, “Tarih” ve "Gıda-Tarım" başlıkları altında sunumlar yapıldı. 4 Mayıs Çarşamba günü devam edecek olan Sempozyum oturumlarında ise "Kültür-Turizm", "Enerji-Ekonomi", "Tarih", "Çevre-Doğa-Spor", "Ekonomi", "Kent-Turizm", "Tarih", "Arkeoloji", “Üniversite ve Kalkınma”, “Tarım”, “Kültür” ve “Sosyal Yapı” başlıkları altında oturumlar yapılacak. Sempozyum 5 Mayıs Perşembe günü (bugün) Sonuç Bildirgesinin sunumu ile son bulacak.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar