19 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.8416
EURO35.0759
ALTIN2513.4

Serviks kanseri farkındalık etkinlikleri sürüyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Serviks kanseri farkındalık etkinlikleri sürüyor
Abone ol
Osmaniye İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Ocak ayı Serviks kanseri farkındalık etkinlikleri devam ediyor.

Osmaniye İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Ocak ayı Serviks kanseri farkındalık etkinlikleri devam ediyor.

İl Sağlık Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren Osmaniye Sağlıklı hayat Merkezi tarafından “Ocak ayı Serviks kanseri farkındalık etkinlikleri” kapsamında değişik etkinlikler düzenleniyor.

Osmaniye Sağlıklı Hayat Merkezimizin yaptığı organizasyon ile Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesinde görevli Prof. Dr. Ahmet Barış Güzel tarafından katılımcılara Rahim Ağzı Kanseri, belirtiler, teşhis ve tedavisi hakkında sunum yaptı.

"Ocak Ayı Serviks Kanseri Farkındalık Etkinlikleri" kapsamında düzenlenen konferansta İl Sağlık Müdürü  Dr. Hasan Öznavruz tarafından Serviks Kanseri çalışmalarında kentte başarılı çalışmalar yaparak örnek iller arasında olunmasını sağlayan  Aile Sağlığı Merkezlerinde görev yapan Aile Hekimleri ve Aile Sağlığı Elamanları, Kamu ve Özel Sağlık Kuruluşunda çalışmaları destekleyen Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanlarız, özveri ile çalışan  Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezimiz (KETEM) çalışanları ve Müdürlüğün ilgili birimlerinde çalışan personelleri kutlayarak başarı diledi.

İl Sağlık Müdürü  Dr.Hasan Öznavruz konuşmasında, “Toplumun kanser konusunda farkındalığını artırmak, kanser taramalarını yaygınlaştırarak erken teşhisi sağlamak ve bu şekilde önlenebilir kanserleri azaltmak amacıyla ilimizde faaliyet gösteren Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim  Merkezi (KETEM) 2008 yılından bu yana faaliyetlerini sürdürmüş olmakla birlikte özellikle Serviks Kanseri için çok önemli olan Rahim Ağzı HPV Taraması 2014 yılından bu yana ilimizde sağlık çalışanlarımızın destekleri ve çabası ile başarılı bir şekilde devam etmektedir.
 
Ayrıca KETEM'lerde halkımıza ücretsiz olarak meme muayenesi, mamografi çekimi,  smear alımı, jinekolojik muayene, gaitada gizli kan testi gibi hizmetler verilmektedir.

Bunların yanında Merkezlerimize kendi imkanı ile gelemeyen Şehir Merkezi  ve Köylerdeki kadınlarımız Müdürlüğümüz araçlarıyla taramaları KETEM’ de yapılarak kişiler tekrar mahallelerine veya köylerine geri götürülmekte, talepler ve ya Müdürlüğümüz tarafından yapılan programları dahilinde kanserden korunma yolları ile ilgili eğitimler  eğitimcilerimiz tarafından verilmektedir.”dedi.
 
"Ocak Ayı Serviks Kanseri Farkındalık Etkinlikleri" kapsamında düzenlenen  konferansta İl Sağlık Müdürü  Dr.Hasan Öznavruz tarafından; Aile Sağlığı Merkezlerinde görevli Aile Hekimi ve Aile Sağlığı Elemanlarına, Özel Hastane Temsilcilerine Aile Hekimleri Derneği Başkanı Dr.Yusuf Başak'a, Osmaniye Tabip Odası Başkanı Dr.Asu Kaya Gedik'e ve KETEM Çalışanlarına  plaket takdim etti.
 
"Ocak Ayı Serviks Kanseri Farkındalık 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar