28 Mart, 2024, Perşembe
DOLAR32.3511
EURO35.1428
ALTIN2308.4

Şenpiliç’ten Kadirli’ye Büyük Yatırım!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Şenpiliç’ten Kadirli’ye Büyük Yatırım!
Abone ol
Türkiye’nin en büyük ve lider piliç üreticisi Şenpiliç, Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde 400 milyon TL yatırımla bir entegre tesis kuracak.
Türkiye’nin en büyük ve lider piliç üreticisi Şenpiliç, Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde 400 milyon TL yatırımla bir entegre tesis kuracak.

İlk etapta Kesimhane ve Yem Fabrikası ile başlayacak yatırım, Kuluçkahane ve damızlık çiftlikleriyle devam edecek.

Şenpiliç’in Kadirli’de 400 milyon TL yatırım tutarıyla kuracağı entegre tesis hakkında detaylı bilgi vermek üzere Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi’nde Paydaş Toplantısı gerçekleştirildi.



Şenpiliç Onursal Başkanı Haşim Gürdamar toplantıda yaptığı konuşmada, “Ülkemizin gelişmesi, ekonomimizin büyümesi için şimdi daha çok çalışmak, daha çok yatırım yapmak, istihdamı artırmak zorundayız.



Hepimiz elimizi taşın altına koymalıyız ki, çocuklarımıza daha güzel bir gelecek bırakabilelim. Şenpiliç olarak yatırımlarımızı devam ettirme kararı aldık. Stratejik olarak sürekli büyümeyi ve akıllı entegrasyonla gelişmeyi hedefliyoruz. Şenpiliç’in insana, gıda güvenliğine önem veren üretim anlayışını şimdi Kadirli’ye de taşıyoruz” dedi. 



“Topluma borcumu ödemeye çalışıyorum”


Temellerini 1970’li yıllarda attığı Şenpiliç’in bugün Türkiye’nin en büyük 76. Sanayi şirketi olduğunu vurgulayan Gürdamar, “Bu başarı benim olduğu kadar Türkiye’nin de başarısıdır.  Ama ben bunları hiçbir zaman kendim için yapmadım; Üretiyorum, istihdam sağlıyorum, eğitim yatırımlarıyla yeni fidanların yeşermesine vesile oluyor, topluma borcumu ödemeye çalışıyorum” şeklinde konuştu.



Şenpiliç’in Kadirli yatırımı hakkında bilgi veren Şenpiliç Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Faik Üçer de ilk etapta 450.000 adet / gün kesim kapasiteli bir Kesimhane ile (579.500 ton / yıl üretim kapasiteli bir Yem Fabrikasının kurulacağını, ardından yatırıma kuluçkahane ve damızlık çiftlikleriyle devam edileceğini söyledi.

Piliç sektörü de Şenpiliç de büyümesini sürdürecek

Nüfus artışına paralel olarak hayvansal protein ihtiyacının da artacağını belirten Faik Üçer, “Alternatif hayvansal protein kaynaklarının tedarik koşulları, piliç etine göre gittikçe daha da zorlaşacak. 2025 yılında pazarın bugünkünün neredeyse iki katı olacağı tahmin ediliyor. Dolayısıyla sektör de 2011-2016 döneminde yüzde 50 büyüyen Şenpiliç de büyümeye devam edecek. Kadirli yatırımı ile katma değer ağımızı ülke geneline yayacağız” dedi.



Şenpiliç üreticisi ve iş ortaklarıyla büyüyor

Şenpiliç Canlı Üretimden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Mehmet İyneci de Kadirli yatırımının 200 kilometre yarıçaplı bir alanda ekosistem yaratacağını belirterek, 840 çiftlik ile anlaşma yapılacağını ve 3.500 kişiye istihdam sağlanacağını açıkladı. İyneci, “Şenpiliç üreticisi ve iş ortaklarıyla birlikte büyümeye devam ediyor” dedi.

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesinde gerçekleştirilen toplantıya Vali Kerem Al, Osmaniye Milletvekilleri Mücahit Durmuşoğlu ve Dr. Suat Önal, Belediye Başkanı Kadir Kara Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Türk, İl Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman, kamu kurum ve kuruluşları il müdürleri, sivil toplum örgütü temsilcileri, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar