26 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.5385
EURO34.9785
ALTIN2439.3

Şehit Askerin Ailesine ‘moral” ziyareti

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Şehit Askerin Ailesine ‘moral” ziyareti
Abone ol
Şehit babası Aydoğan, iki katlı evini Şehit Aileleri ve Gaziler derneğine bağışlayarak, oğlunun anısının yaşatılmasını istemiş.

Şehit babası Aydoğan, iki katlı evini Şehit Aileleri ve Gaziler derneğine bağışlayarak, oğlunun anısının yaşatılmasını istemiş.

9 çocuk babası, 98 yaşındaki Mehmet Aydoğan, en küçük oğlu Mevlüt Aydoğan’ın şehit olmasının ardından gözlerini kaybetti, yürümekte zorluk çekmeye başladı.

OsmaniyeOzanlar Şairler ve Yazarlar Derneği (OŞYAD) Yönetim kurulu üyeleri; Osmaniye merkez Şirinevler mahallesinde yaşamını sürdüren Aydoğan şehit asker ailesinin evine ziyaret gerçekleştirdi.

OŞYAD Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Bardak, Yönetim Kurulu üyeleri; İbrahim Karagülle (Ozan Maranlı) ve Mahmut Eynallı (Ozan Duraoğlu), Şehit ailesi tarafından karşılandı.

Ağrı ili Doğubeyazıt ilçesinde  24 Nisan 2000 tarihinde  mayın patlaması sonucu şehit olan Piyade Er Mevlüt Aydoğan’ın 98 yaşındaki babası Mehmet Aydoğan, annesi Şemsi ve abisi Osman Aydoğan ile görüşen OŞYAD Yönetim kurulu Başkanı Mustafa Bardak; “Vatan topraklarımızın bölünmez bütünlüğü için kendini siper eden, Atatürk’ün bizlere emanet ettiği Türkiye Cumhuriyeti’nin savunmasında mücadele veren tüm şehitlerimizi saygı ile anıyor, gazilerimize de sağlıklı yaşam diliyoruz.”dedi.

Şehit asker Mevlüt Aydoğan’ın babası Mehmet Aydoğan, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirirken; “ 9 evladımın en küçüğü Mevlüt’tü. Henüz 18 yaşındaydı, yaşını büyüttürüp askere gönderdik. Terhisine 3-4 ay kala şahit düştü! Vatan sağolsun diyorum, ama en son çocuğumun acısı beni kötü hırpaladı! Önce gözlerimin görme yetilerinimi yitirdim, ardından ayaklarım tutmaz oldu, yürüyemez hale geldim. Oğlumun şehit olması; vatan topraklarımızın bağımsızlığı ve Atatürk’ün bize emanet ettiği toprakların düşmanlara karşı savunmasında şehit olmasından dolayı, bir şehit babası olarak; gözlerimi kaybetmiş olmamı sorun olarak görmüyorum.”dedi.

Şehit annesi Şemsi Aydoğan ise; “ 9 evladımdan birini bu vatanın bölünmez bütünlüğü için verilen terör olayları karşısında şehit vermişiz. Şehit anası olarak başımız dik, onurumuz ve vatan sevgimizle gerideki 8 çocuğumda bu vatana feda olsun!”diye konuştu.

Şehit Asker Mevlüt Aydoğan’ın abisi  Osman Aydoğan, en küçük kardeşlerinin anılarını yaşatmak üzere, iki katlı evlerinin tapusunun babası tarafından Osmaniye Şehit, Dul ve yetimleri, Gaziler Derneği’ne bağışlandığını belirterek, “Şu anda babam ile annem sağ olduğu sürece bu evde yaşayacağız. Baba ve annemin ölümünün ardından bu iki katlı evimizden çıkacağız. Babam tapusunu koşullu olarak Şehit aileleri ve Gaziler derneğine bağışladı. Babamıza karşı saygımız sonsuzdur, ne derse onu yaparız.”diye konuştu.

Vatan Mahallesi’ndeki bir okula adı verilen Şehit Piyade Er Mevlüt Aydoğan’ın  ailesine ziyarette bulunan OŞYAD Yönetim kurulu üyeleri, sohbetlerinin ardından, şehit babası Mehmet Aydoğan’ın isteklerini sorduğunda; “Evlatlarım, gözlerim görmüyor, ama bana şehit, asker ve milli türkülerimizi dinletirseniz, en azından acılarımı türkülerle yüreğime gömerim!”diye konuştu.

Ozan Maranlı ile Ozan Duranoğlu ise; şehit askerler ve vatan için yazılan türküleri bağlaması ile yorumlayarak Şehit ailesine moral vermeye çalıştı. 
 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar