20 Nisan, 2024, Cumartesi
DOLAR32.5038
EURO34.7826
ALTIN2499.5

Şehidimizi Son Yolculuğuna Uğurladık

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Abone ol
Diyarbakır'ın Sur İlçesi'nde terör örgütü PKK mensuplarına yönelik operasyonda şehit olan özel harekat polisi 30 yaşındaki Mücahit Soydemir, memleketi Osmaniye'de son yolculuğuna uğurlandı.
Diyarbakır'ın Sur İlçesi'nde terör örgütü PKK mensuplarına yönelik operasyonda şehit olan  özel harekat polisi 30 yaşındaki Mücahit Soydemir, memleketi Osmaniye'de son yolculuğuna uğurlandı.

Şehit eşi Hüsne Soydemir'i ise tören alanında bayan polis memurları ve yakınları tarafından teskin edilmeye çalışıldı.



Dün akşam askeri uçakla Adana Havaalanı'na oradan da Osmaniye Devlet Hastanesi Morguna konulan Şehit Polis Mücahit Soydemir'in cenazesi bugün saat 11.00'da buradan alınarak törenin yapılacağı Fakıuşağı Mahallesi'ndeki Sunar Nuri Çomu Camii'ne getirildi.

Cenaze Törenine Orman ve Su İşleri Bakanı, Profesör Doktor Veysel Eroğlu, Osmaniye Valisi Kerem Al, Belediye Başkanı Kadir Kara, Garnizon Komutanı Tankçı Kurmay Albay Şefik Atak, Ak Parti Osmaniye Milletvekilleri Mücahit Durmuşoğlu, Suat Önal, CHP Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, MHP Osmaniye Milletvekili Ruhi Ersoy, çok sayıda polis ve askeri personel ile binlerce vatandaş katıldı.



Bakan Eroğlu, şehidin kardeşi İbrahim Soydemir, kayınbabası Necip Çuhadar ve yakınlarına başsağlığı dileğinde bulundu.

Müftü Yardımcısı Abdulhamit Öveç'in kıldırdığı cenaze namazının ardından helallik alınıp dua yapıldı.

Bu sırada Kayınbaba Necip Çuhadar ise damadının Türk bayrağına sarılı tabutunun başına gelerek fotoğrafını göğsüne koyup sarıldıktan sonra öptü.

Metanetini koruyan Çuhadar, "Allah yattığın yeri nur etsin, mekanın cennet olsun" dedi.



Şehit eşi Hüsne Soydemir ise gözyaşları içerisinde eşini dualarla son yolculuğuna uğurladı.

Şehit Özel Harekat polisi Mücahit Soydemir'in tabutu, tekbirler eşliğinde omuzlarda taşınırken, kardeşi İbrahim Soydemir, özel harekat polisleri ve askeri personellerde omuz verdi.

Şehidin cenazesi, 6 yıl önce kaybettiği Babası Mustafa ve 1 yıl önce kaybettiği annesi Fatma Soydemir'inde mezarlarının bulunduğu Karacalar mezarlığında defnedildi.



Defin sonrası veli Kerem Al, Şehidin tabutuna sarılı Türk Barağını, eşi Hüsne Soydemri'e verdi. 2,5 Yıl önce evlendiği öğrenilen Soydemir'in 2 Ay önce geçici görevle Diyarbakır'ın Sur İlçesi'ne gittiği, eşi Hüsne Soydemir'i de babasının yanına bıraktığı belirtildi.








  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar