25 Nisan, 2024, Perşembe
DOLAR32.5159
EURO34.9689
ALTIN2434.4

Şehidimiz Bekir Evren’i Son Yolculuğuna Uğurladık

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Abone ol
Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından Afrin'de yürütülen, ‘Zeytin Dalı Harekatı’ kapsamında terör örgütü unsurlarına karşı gerçekleştirilen operasyonda şehit olan 25 yaşındaki Piyade Uzman Çavuş Bekir Evren, memleketi Osmaniye'de son yolculuğuna uğurlandı.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından Afrin'de yürütülen, ‘Zeytin Dalı Harekatı’ kapsamında terör örgütü unsurlarına karşı gerçekleştirilen operasyonda şehit olan 25 yaşındaki Piyade Uzman ÇavuşBekir Evren, memleketi Osmaniye'de son yolculuğuna uğurlandı.

2,5 yıldır uzman çavuş olarak görev yapan Şehit Evren'in cenazesi Devlet Hastanesi morgundan alınarak, ilk olarak Dr. İhsan Göknal Mahallesi'ndeki baba ocağına götürüldü.



Burada helallik alınırken, şehidin Türk Bayrağına sarılı tabutunu gören, baba Hasan Hüseyin, anne Emine ve eşi Zehra Evren ile kardeşleri ve yakınları gözyaşlarına boğuldu.

Daha sonra Mezarlık Camiinde düzenlendi.

Törene Sağlık Bakan Yardımcısı Ahmet Baha Öğütken, Osmaniye ValisiÖmer Faruk Coşkun, Belediye Başkanı Kadir Kara, Gaziantep 5. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Ali Ekiyor, Ak Parti Osmaniye Milletvekilleri Dr. Suat Önal, Mücahit Durmuşoğlu, MHP Osmaniye Milletvekili Doç. Dr. Ruhi Ersoy, CHP Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, Garnizon Komutanı Topçu Albay Ahmet Serdar Gül, şehidin yakınları ile çok sayıda vatandaş katıldı.



Tören sırasında taziyeleri kabul eden Şehit Babası emekli işçi Hasan Hüseyin ise "Oğlum Şehit oldu, Allah'ın yanında daha kıymetli, 3 oğlum daha var onları da seve seve vatan için gönderirim. Bu terörün kökü kazınacak inşallah. dedi.  

Şehidin eşi Zehra Evren ise eşinin askeri parkası ve şapkasını giyerek geldiği tabuta sarıldı. Acılı şehit eşi, "Çok istiyordun şehit olmayı, istediğin oldu” diyerek gözyaşı döktü. Anne Evren’de oğlunun tabutunu öpüp, “Ben ağlamıyorum kuzum, düşmanları sevindirmeyeceğim. Vatan sağ olsun” dedi. 

Öğle namazına müteakip, İl MüftüsüAli Rıza Tahiroğlu'nun kıldırdığı cenaze namazının ardından şehidin cenazesi, götürüldüğü Asri Mezarlık içerisindeki Garnizon Şehitliğinde gözyaşları arasında toprağa verildi.

Türkiye Harp Malulü, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Osmaniye Şube Başkanı Durmuş Öksüz ise Şehit Piyade Komando Uzman Çavuş Bekir Evren'in Osmaniye'nin 255'inci şehidi olduğunu söyledi.


 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar