29 Mart, 2024, Cuma
DOLAR32.3699
EURO34.9825
ALTIN2325.4

Seçmen kütükleri askıya çıktı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Seçmen kütükleri askıya çıktı
Abone ol
Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından hazırlanan seçim takvimine göre, muhtarlık bölgesi askı listeleri mahalle muhtarlıklarında askıya çıkarıldı.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından hazırlanan seçim takvimine göre, muhtarlık bölgesi askı listeleri mahalle muhtarlıklarında askıya çıkarıldı.

YSK tarafından hazırlanan seçim takvimi kapsamında, seçim maratonu başladı.

Takvime göre, muhtarlık bölgesi askı listeleri ile tutuklu ve taksirli suçlardan hükümlü askı listeleri güncelleştirilmek üzere muhtarlıklarda askıya çıkarıldı.

Seçmenlerin askı listelerine itirazları da başlamış oldu.

Yurt dışı seçmen kütüğü "www.ysk.gov.tr" adresinde ilan edilecek ve itirazlar başlayacak. Yine "www.ysk.gov.tr" adresinden bina bazında seçmen kayıtlarının sorgulanmasına başlanacak.

Seçmen Kütüğü Genel Müdürlüğünce; elektronik ortamda hazırlanan muhtarlık bölgesi askı listeleri ile yurt dışı seçmen kütüğünün, siyasi partilere SEÇSİS Siyasi Parti Portalı üzerinden erişime açıklamasına başlanacak. Ayrıca talepleri halinde tutanak karşılığında siyasi partilerin genel merkez yetkililerine (siyasi partilerin ilçe başkanlıklarına gönderilmek üzere) elden teslimi yapılacak. Takvime göre, gümrük kapılarında görev yapacak geçici gümrük kapısı seçim kurullarının oluşturulması çalışmalarına başlanacak.

Seyyar sandıklarda oy kullanabilmeleri için hastalığı ve engeli sebebiyle yatağa bağımlı olan seçmenlerin bir yakını tarafından engelli beyan formu ile ilçe seçim kurulu başkanlığına veya ilçe seçim kurulu başkanlığına gönderilmek üzere muhtarlığa başvuruları başlayacak.

Osmaniye’nin 4 Bin 950 seçmene sahip Yıldırım Beyazıt Mahallesi Muhtarı Mehmet Ali Özkan, seçmenlerinin mutlaka gelip isimlerini kontrol etmesini isteyerek, “Yurt İçi Seçmen Kütüğü askı listeleri, 2 Mayıs Çarşamba saat 08.00'de askıya çıktı ve 12 Mayıs Cumartesi günü saat 17.00'de askıdan indirilecek” dedi.

LİSTEDE İSMİ OLMAYANLAR NE YAPMALI?

Listede ismi bulunmayanların ne yapması gerektiğini de anlatan Özkan, “Buna göre, seçmen niteliğine sahip olduğu halde, muhtarlık bölgesi askı listesinde ismi bulunmayan, birinci oylama için 24 Haziran 2000, seçimin ikinci oylamaya kalması halinde 8 Temmuz 2000 tarihinde ve daha önce doğan kişiler; yıl, ay ve günü gösteren, nüfus müdürlüğünce verilen T.C. Kimlik Numarası bulunan ve kimlik bilgilerini içeren belge ile ilçe seçim kurulu başkanlığına başvuracak” diye konuştu.
 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar