29 Mart, 2024, Cuma
DOLAR32.3348
EURO35.0921
ALTIN2308.8

Şairler, Tarihi ve turistik yerleri gezdiler

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Şairler, Tarihi ve turistik yerleri gezdiler
Abone ol
Osmaniye’de bu yıl 20.’incisi gerçekleştirilen “Ekmek Ödüllü Şiir yarışması” ödül dağıtım töreni sonrasında, tarihi ve turistik yerlere gezi düzenlendi.
Osmaniye’de bu yıl 20.’incisi gerçekleştirilen “Ekmek Ödüllü Şiir yarışması” ödül dağıtım töreni sonrasında, tarihi ve turistik yerlere gezi düzenlendi.

Osmaniye Ozanlar Şairler Yazarlar Derneği (OŞYAD) tarafından bu yıl 20.’incisi gerçekleştirilen “Ekmek Ödüllü Şiir yarışması” ödül dağıtım töreninin ikinci gününde Osmaniye’nin tarihi ve turistik yerlerine gezi turu düzenlendi.

Türkiye’nin değişik illerinden gelen şairler sabah saat: 09.15’te iki minibüsle gezi turuna başladı.

Şairler önce Karaçay vadisindeki Belediye mesire alanı ve piknik yerini gezdi.

Geziye katılan şairlere Osmaniye yerfıstığı dağıtan OŞYAD Başkanı Mustafa Bardak, Mesire alanı ve buradaki su göleti ile ilgili bilgilendirme yaptı.

Şairlerin ikinci durağı Fakıuşağı Mahallesi’ndeki Karaçay rekreasyon alanı oldu. Karaçay dere yatağı üzerindeki asma köprü üzerinde hatıra fotoğrafları çekildi, ardından piknik alanında şiirler okundu, türküler söyledi.

Buradan hareket edilerek Toprakkale ilçesindeki Toprakkale kalesine gelindi. Kale içi ve çevresini gezen şairler, şiirler okudu, Ozan Maranlı bağlaması ile türküler söylendi, halaylar çekildi.
Toprakkale’de öğle yemeğinin yenilmesinin ardından Osmaniye’nin Merkez Hemite (Gökçedam) Köyüne hareket edildi.

Hemite Köyünde Yazar Yaşar Kemal Parkı ve Yaşar Kemal Kültürevi gezildi, Park içerisindeki “İnce Memet” anıtı önünde fotoğraf çekildikten sonra, “Yaşar Kemal Çukurova Kültürünü Yaşatma Derneği (YAŞAD) Derneği ziyaret edildi. Dernek Başkanı Mehmet Özer, Yazar Yaşar Kemal Kültürevi’nin oluşturulması, parkın açılması ve Yaşar Kemal hakkında bilgilendirme yaptı.

Hemite Köyünden sonraki gezi yeri Yeniköy Kuş Cenneti oldu. Kuş Cenneti gezilerek bilgilendirme yapıldıktan sonra Osmaniye kent merkezine hareket edildi.

Vatan Mahallesi Muhtarlığı tarafından bu yıl 5.’ncisi düzenlenen “Bahar Şenliği”ne katılım sağlandı.

Şehit Piyade Er Mevlüt Aydoğan İlköğretim Okulu bahçesinde düzenlenen “Bahar Şenlikleri”nde, Ozan Maranlı bağlaması ile türkülerini yorumladı.

Ahmet İpek, Ahmet Demir, Serap Kaypak, Melek Avcı Coşkun, İsmet Develioğlu ve Selahattin Ölmez de şiirlerini okuyarak etkinliğin şenlenmesine katkıda bulundular.

Katılımcılar akşam saatlerinde kent merkezine döndükten sonra il dışından gelen konukların uğurlaması ile etkinlik sona erdi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar