29 Mart, 2024, Cuma
DOLAR32.3692
EURO35.044
ALTIN2325.3

Sağlam’dan “Genç çiftçi” ziyaretleri

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Sağlam’dan “Genç çiftçi” ziyaretleri
Abone ol
Osmaniye Tarım ve Orman İl Müdürü İbrahim Sağlam, genç çiftçi ziyaretlerini sürdürüyor.

Osmaniye Tarım ve Orman İl Müdürü İbrahim Sağlam, genç çiftçi ziyaretlerini sürdürüyor.

Tarım ve Orman Bakanlığınca, Tarımda sürdürülebilirliğin sağlanması, genç çiftçilerin girişimciliğinin desteklenmesi, gelir düzeyinin yükseltilmesi ve kırsalda genç nüfusun istihdamına katkı sağlayacak kırsal alandaki tarımsal üretime yönelik projelerin desteklenmesi amacıyla uygulamaya konulan "Genç Çiftçi Projesi" kapsamında Osmaniye’de gerçekleştirilen projeleri İl Müdürü  İbrahim Sağlam ziyaret etti.

İl Müdürlüğünce bu program çerçevesinde proje kapsamında sağlanan canlı hayvan ve tarım alet ekipmanlarının kontrolü ve mülkiyetlerinin denetimi faaliyeti gerçekleştiriliyor.

Bu kapsamda 2016 yılında küçükbaş koyun desteği alan Merkez İlçe Kırmacılı Köyü'nde yaşayan Muazzez Bülbül isimli genç çiftçi  ziyaret edildi. 

Genç çiftçiye hibe olarak verilen küçükbaş hayvanların kontrolü; İl Müdürü İbrahim Sağlam ve proje ekibi ile birlikte yapıldı.

Ayrıca 2017 yılında küçükbaş koyun desteği alan Merkez İlçe Dereli Köyü'nde yaşayan Arzu Atacan, 2017 yılında kanatlı (tavuk) projesi için hibe desteği alan Merkez ilçe Issızca Köyünde yaşayan Mahir Şahin ve 2018 yılında büyükbaş sığır desteği alan Merkez ilçe Kırmacılı köyünde yaşayan Kadriye Bülbül isimli genç çiftçiler de ziyaret edildi.

Denetim sırasında İl Müdürü  İbrahim SağlamGenç Çiftçi Projelerinin ülkemiz tarımına katkıda bulunduğunu belirterek ayrıca ilimizdeki hayvancılığın sürdürülebilirliği için bu tür projelerin başarısının örnek teşkil edeceğini vurguladı. 

İl Müdürü Sağlam; Proje sahibi genç çiftçilere yerelde il  tarımına genel anlamda ise ülke tarımına katkı sağladıkları için teşekkürlerini iletti.

Genç çiftçilerden  Arzu Atacan ise köyde yaşayan bir kadın olarak kendilerine böyle bir imkân sağlanmasının kendisi ve ailesi için çok önemli olduğunu belirtti. 

Hem ekonomilerine sağlayacağı katkı hem de yaşadığı yerde üretmenin verdiği mutluluğu aktaran Arzu Atacan, hayvanların iyi bir bakım ile verimlerinin en üst düzeye çıktığını belirtti. 

Arzu Atacan,  Bu hibe projesinin gerçekleşmesini sağlayan başta  Cumhurbaşkanımız olmak üzere Tarım Bakanımıza, İl Müdürümüze ve her aşamada bizim yanımızda olan teknik personelimize sonsuz teşekkürlerimizi sunarız" dedi.

İl Müdürü  İbrahim Sağlam alandan ayrılırken zeytin hasadı yapan üreticileri de ziyaret ederek bir süre sohbet etti.
 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar