28 Mart, 2024, Perşembe
DOLAR32.346
EURO35.1414
ALTIN2307.1

Ramazan öncesi gıda denetimi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Ramazan öncesi gıda denetimi
Abone ol
Osmaniye Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğümüzce, yaklaşan ramazan dolayısıyla gıda işletmelerine yönelik denetim ve kontroller sıklaştırıldı.

Osmaniye Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğümüzce, yaklaşan ramazan dolayısıyla gıda işletmelerine yönelik denetim ve kontroller sıklaştırıldı.

Bu kapsamda, il genelinde faaliyet gösteren 927 gıda üretim, 1446 toplu tüketim ve 2 bin 197 gıda satış yerine veteriner hekim, mühendis ve çevre sağlık teknisyeninden oluşan 49 kişilik gıda kontrol görevlisi ekibiyle denetimler gerçekleştirmeye başlandı.

Denetim faaliyetlerinde gıdaların tüketiciye sunulduğu aşamaya kadar gerekli kontrollerinin yapılarak vatandaşların AB standartlarında sağlıklı gıda tüketmesini sağlamayı amaçladıklarını belirten İl Müdürü İbrahim Sağlam, Bakanlığı Yıllık Denetim ve Kontrol Planı kapsamında "Tarladan Sofraya Gıda Güvenliği" sloganıyla sürdürülen çalışmaların yaklaşan ramazan dolayısıyla sıklaştırıldığını belirtti.

Her ne kadar gerekli denetimler yapılsa da en iyi denetçinin vatandaşın kendisi olduğunu vurgulayan Sağlam, "Denetimler kapsamında gıda üretilen yerlerin ve çalışanların gerekli standartları taşıyıp taşımadığı, üretimde kullanılan hammaddelerin ve saklama koşullarının durumu, hijyen ve temizlik kurallarına uygunluk, gıda satışı yapılan yerlerde satışa sunulan ürünlerin raf sıcaklıklarının saklama koşullarına uygunluğu, son tüketim tarihi ve ambalaj bilgileri, üretim izinleri, toplu tüketim yerlerinde satışa sunulan ürünlerin hazırlanma aşamaları ve kullanılan hammaddelerin uygunluğu, çalışanların sağlık kontrolleri ve daha birçok noktada denetimler gerçekleştirilmektedir. Gıda ve gıdayla temas eden madde ve malzemelerin üretim, işleme ve dağıtımının tüm aşamaları kontrol edilerek denetlenmektedir." dedi.

Vatandaşların Ramazan ayını sağlıklı ve huzurlu bir şekilde idrak edebilmeleri için güvenilir gıdaya ulaşma noktasında denetim ve kontrollerin süreceğini kaydeden Müdürü Sağlam, "Alo 174" Gıda Hattının 24 saat hizmet vermekte olduğunu ve bu telefona gelen, web sayfasından yapılan veya dilekçe ile yapılan şikâyetler üzerine de denetimlerin gerçekleştirildiğini sözlerine ekledi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar