29 Mart, 2024, Cuma
DOLAR32.3894
EURO35.0172
ALTIN2323.7

Prof. Dr. Çambel’in Adı Bu Sokakta Yaşayacak

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Prof. Dr. Çambel’in Adı Bu Sokakta Yaşayacak
Abone ol
OŞYAD Yönetim Kurulu’nun Osmaniye Belediye Meclisi’ne “Sokak adı verilmesi” ile ilgili vermiş olduğu teklif görüşülerek; Arkeolog Prof. Dr. Halet Çambel’in adı Belediye Kent Müzesi önünden geçen sokağa verilerek tabelası asıldı.
OŞYAD Yönetim Kurulu’nun Osmaniye Belediye Meclisi’ne “Sokak adı verilmesi” ile ilgili vermiş olduğu teklif görüşülerek; Arkeolog Prof. Dr. Halet Çambel’in adı Belediye Kent Müzesi önünden geçen sokağa verilerek tabelası asıldı.

Osmaniye’nin Kadirli ilçesi, Karatepe Açık Hava Müzesi’nin gün yüzüne çıkarılmasında yoğun emekleri bulunan ve yaşamının büyük bir bölümünü Karatepe’de geçiren Arkeoloğ, Prof. Dr. Halet Çambel’in  ölümünün ardından, Osmaniye Ozanlar Şairler Yazarlar Derneği, Osmaniye’de adının yaşatılması için Belediye Başkanlığına başvuruda bulundu.

OŞYAD Başkanı Mustafa Bardak konu ile ilgili yaptığı açıklamada; “ Türkiye’nin ilk Açık Hava Müzesini ilimize kavuşturan ve bu konuda büyük uğraşlar veren, Karatepe Açık hava Müzesi’nin mimarı Prof. Dr. Halet Çanbel’in  ölümünün ardından, Osmaniye’mizde adının yaşatılması adına Osmaniye Belediye Başkanlığına; 03.02.2014 tarihinde, derneğimizin 2014/05 sayılı kararı ile bir dilekçe sunduk.



Dilekçemizde; Çambel’in Kıbrıs şehidi Alb. Halil İbrahim Karaoğlanoğlu Parkı içerisindeki çam ağaçları altında çay içtiğini ve buradan geçen sokağa adının verilmesi konusunda görüntülü olarak gazetelerde haber bile yapmıştık.

Bu konuda Osmaniye Belediye Meclisi’ne sunmuş olduğumuz dilekçemizde; “Park sokak olarak” adlandırılan Belediye kent Müzesi önündeki sokağa adının verilmesi talebimiz olmuştu. Osmaniye Belediye Meclisi, yaptığı toplantıda bu isteğimizi komisyona göndermiş, komisyona göndermiş, Komisyon üyelerinin değerlendirmeleri sonunda isteğimiz yeniden Meclis oturuma taşınmıştır.

Komisyon üyelerinin yapmış olduğu araştırma ve incelemeleri sonunda, Osmaniye Belediye Meclisinin toplantısında yapılan işaretli oylama sonunda 24 kabul oyu ile komisyon raporları doğrultusunda; Alibeyli Mahallesi Park sokak, olarak adlandırılan Belediye Kent Müzesi önündeki  sokağa Arkeoloğ Prof. Dr. Halet Çambel’in isminin verilmesine karar verildiği, ancak oylama sırasında Belediye Meclis üyesi Hüseyin Yavuz’un salonda olmadığının görüldüğü kaydedildiği yönünde bilgilere ulaştık.

Önerimiz doğrultusunda alınan kararın Osmaniye’mize emek veren bir insan için verilmesinden dolayı Osmaniye Belediye Meclisi’nin görevini yaptığını düşünüyoruz. Ayrıca; adı verilen sokağa levhanın asılmasından dolayı da Osmaniye Belediyesi yetkililerine teşekkür ediyoruz.”dedi.




  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar