28 Mart, 2024, Perşembe
DOLAR32.3484
EURO35.1569
ALTIN2310.0

Polis İzinsiz uçurulan drone'leri düşürecek!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Polis İzinsiz uçurulan drone'leri düşürecek!
Abone ol
Osmaniye İl Emniyet Müdürlüğü, izin alınmadan kullanımı yapıldığı tespit edilen dronelerin mahalli kollukça düşürüleceği ve kullananlar hakkında da cezai yaptırımların eksiksiz şekilde uygulanacağı bildirildi.  

Osmaniye İl Emniyet Müdürlüğü, izin alınmadan kullanımı yapıldığı tespit edilen dronelerin mahalli kollukça düşürüleceği ve kullananlar hakkında da cezai yaptırımların eksiksiz şekilde uygulanacağı bildirildi.  

Yapılan yazılı açıklamada, insanlı hava araçlarına göre daha  farklı uçuş karakteristiklerine sahip olan İnsansız Hava Araçlarının, hava sahasını kullanım usulleri ile hava sahası kontrol ve yönetim usullerinin belirlenmesi, İHA'ların emniyetli ve etkin olarak kullanılabilmesinin yanı sıra uçuş emniyetsizliklerine ve kaza kırımlarına sebebiyet verilmemesi bakımından son derece  önem arz ettiği belirtildi. 

KULLANIMI ARTARAK YAYGINLAŞIYOR
Açıklamanın devamında ise "Uçuş irtifası, hızı, menzili ve ağırlığına göre değişik kategorilerde sınıflandırılan İHA’ların son dönemde Gazetecilik, Tv Dünyası, Spor, Tanıtım, Yarış, Seyahat, Film sektörü vb. birçok alanın yanı sıra kamu kurum ve kuruluşlarımız tarafından da gerek ilimizin, gerekse kurumsal faaliyetlerin tanıtımı amacıyla kullanıldığı ve bu kullanımın artarak yaygınlaştığı görülmektedir.

Hava araçlarının, kullanıldığı yer ve kullanım amaçları bakımından kontrol ve denetim altında bulundurulması büyük önem taşımaktadır. Günümüz itibariyle ilimiz genelinde de yaygın şekilde kullanıldığı gözlemlenen bu araçların, başta terör örgütleri olmak üzere iç ve dış mihraklar tarafından gerek sansasyonel etki oluşturabilecek saldırılarda ve gerekse özel hassasiyete sahip yer ve bölgelerin tespitinde kullanılabileceği değerlendirilmektedir." denildi.

10 GÜN ÖNCESİNDEN İZİN ALINACAK
İl genelinde faaliyet gösteren Devlet İnsansız Hava Araçları hariç,  tüm kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşlarınca her ne amaçla olursa olsun yapılacak İHA/DRONE kullanımları on gün  öncesinden, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) resmi internet sayfasında yer alan Uçuş İzni Talep Formu ile başvuru yapılması, Emniyet Müdürlüğü’nün uygun görüşü, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü ve Valilik Makamı'nın izninin alınmadı gerektiği belirtilerek şunlar kaydedildi: "İzin alınmadan yapıldığı tespit edilen Drone kullanımlarında mahalli kollukça Drone’ler düşürülecek ve kullananlar hakkında da mevcut mevzuatta tanımlanan cezai yaptırımlar eksiksiz şekilde uygulanacaktır."
 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar