24 Nisan, 2024, Çarşamba
DOLAR32.5565
EURO34.8321
ALTIN2430.2

Öznavruz: Her yıl yaklaşık 1 milyon kişi intihar nedeniyle ölmekte

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Öznavruz: Her yıl yaklaşık 1 milyon kişi intihar nedeniyle ölmekte
Abone ol
Osmaniye İl Sağlık Müdürü Dr. Hasan Öznavruz, Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre dünyada her yıl yaklaşık bir milyon kişinin intihar nedeniyle ölmekte olduğunu söyledi.

Osmaniye İl Sağlık Müdürü Dr. Hasan Öznavruz, Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre dünyada her yıl yaklaşık bir milyon kişinin intihar nedeniyle ölmekte olduğunu söyledi.

Öznavruz, Dünya Sağlık Örgütünün, Uluslararası İntiharı Önleme Derneğinin bir girişimi olarak 2003 yılından bu yana dünyada intihar olgusu konusunda farkındalık yaratmak amacıyla 10 Eylül tarihinin "Dünya İntiharı Önleme Günü" olarak ilan ettiğini ifade etti.

Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre dünyada her yıl yaklaşık bir milyon kişinin intihar nedeniyle ölmekte olduğuna dikkat çeken Öznavruz, "Bu değer kabaca her 40 saniyede 1 ölüm demektir. Ölümle sonuçlanan her intihar için 25 kişi intihar girişiminde bulunur ve çok daha fazla kişinin de intiharla ilgili ciddi düşünceleri vardır. Kaybedilen her hayat birinin eşini, çocuğunu, ebeveynini, arkadaşını veya meslektaşını temsil etmektedir. Her bir intihar yaklaşık 135 kişinin bu durumdan yoğun bir şekilde etkilenmesine neden olmaktadır. Bu, tüm dünyada her yıl intihar davranışı ile derinden etkilenen 108 milyon insana denk gelmektedir." dedi.

Her yıl İntiharı Önleme İl Kurulunun düzenli olarak paydaş kurumların katılımları ile toplanıp faaliyetlerin değerlendirildiğini kaydeden Öznavruz şöyle devam etti: "Bu kapsamda; sağlık personelimize düzenli olarak Hizmet İçi Eğitimler düzenlenerek, intihara eğilimli veya intihar girişiminde bulunan şahıslara yaklaşım, danışmanlık ve yönlendirmelerin nasıl yapılacağı hakkında bilgilendirme çalışmaları yapılmaktadır. Yine diğer paydaş kurumlarla işbirliği yapılarak, gerek bu kurumlarda görevli personele gerekse vatandaşa yönelik eğitim, seminer ve bilgilendirme çalışmaları süreklilik arz edecek şekilde yürütülmektedir.

Osmaniye İl Sağlık Müdürlüğü olarak "10 Eylül Dünya İntiharı Önleme Günü" vesilesiyle yalnız sağlık sektörü ve çalışanlarını değil, tüm kurumları bu ölümcül ancak önlenebilir konuya duyarlı olmayı ve bunu önleme yönünde çaba harcamayı, el birliğiyle intiharı önleme konusunda toplumsal stratejiler üreterek birlikte çalışmayı hedeflemekteyiz. "Güçlü ilişkiler hayata bağlar" diyerek herkese sağlıklı günler dilerim."


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar