28 Mart, 2024, Perşembe
DOLAR32.3177
EURO35.1247
ALTIN2293.4

Öz Büro İş Sendikası Osmaniye İl Başkanlığına atama yapıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Öz Büro İş Sendikası Osmaniye İl Başkanlığına atama yapıldı
Abone ol
Hak-İş Konfederasyonu’na bağlı Öz Büro İş Sendikası Genel Merkezi tarafından teşkilatlanmaya gidilmesi neticesinde Osmaniye İl Başkanlığı’na ve İl Sekreterliği’ne atama gerçekleştirildi.
Hak-İş Konfederasyonu’na bağlı Öz Büro İş Sendikası Genel Merkezi tarafından teşkilatlanmaya gidilmesi neticesinde Osmaniye İl Başkanlığı’na ve İl Sekreterliği’ne atama gerçekleştirildi.

Yapılan atama neticesinde Osmaniye İl Başkanlığı’na Mustafa Kemal TAŞ, İl Sekreterliği’ne ise Mehmet Akif Emir atandı.

Öz Büro İş Sendikası Osmaniye İl Başkanı Mustafa Kemal TAŞ, “Başta tüm kamu ve kuruluşlarda olmak üzere ve özel sektörde her geçen gün daha da yaygınlaşan taşeron işçilik uygulaması, çalışma hayatına acil çözüm bekleyen kangren olmuş en temel 'sorunu’ idi. Sayın Başbakanımız Davutoğlu kamuda çalışan tüm Taşeron işçilere kadro verildiğini açıkladı.



Başbakanımız, 740 Bin Taşeron işçiyi yakından ilgilendiren Kadro Yasası için müjdesini verdi. Taşeronda çalışan tüm arkadaşlara hayırlı olsun” dedi.

Tüm kamu ve kuruluşlarda Taşeron firmasında çalışan personellerin kamuda “özel sözleşmeli personel" statüsünde istihdam edileceklerini söyleyen TAŞ, bu kapsamda çalışacaklarla ilgili yeni istihdam edecekleri pozisyonun kapsamını, çalışma koşularını, mali ve sosyal hakları ve yükümlülüklerin düzenleneceğini ve bu düzenlemelerin de Maliye Bakanlığı tarafından ilerleyen günlerde meclise gönderileceğini söyledi.

Açıklamasında “Sendikalara üyelik ve istifalarda noter şartı kaldırılarak, 7 Kasım 2013 tarihi itibari ile E-devlet sistemine geçirildi ve çalışma hayatı çağdaş bir uygulamaya kavuştu" diyen TAŞ, “Sendikaya üyelik işlemleri E-devlet şifresi alınarak yapılmaktadır. Tüm kamu ve kuruluşlarda çalışan arkadaşlarımızı Hak-İş Konfederasyonu’na bağlı Öz Büro-İş Sendikası, Hizmet-İş Sendikası, Öz-İş Sendikası, Oley-İş Sendikası, Öz Sağlık-İş Sendikası ve Hak-İş çatısı altında toplanmaya davet ediyoruz” diye konuştu.

Sendika faaliyetleriyle ilgili de bilgi veren TAŞ şunları söyledi: “2 yıl öncesine kadar taşeronun adı maalesef şehrimizde ve bölgemizde yoktu. Çok şükür arkadaşlarımızın verdikleri destekle bugün her yerde sendikamız biliniyor ve taşeronların sorunları tartışılıyor. Bu arada 50 yıldır var olan ama biz sahaya inene kadar Osmaniye ve bölgemizde taşeronların varlığından dahi haberi olmayan diğer sendikaya da taşeronları hatırlattığımız için mutluyuz.

Şimdi diyorlar ki; Çalışanın yüzde 50’sinin bir fazlasını bulduğunuzda müracaat edeceğiz diyorlarmış. Merak etmesinler Öz Büro-İş Sendikası olarak, Osmaniye ve bölge olarak, yüzde 99 tamamlayarak, bakanlığa müracaat için çalışmaları yaptık. En kısa zamanda da Toplu İş Sözleşmesine geçeceğiz. Diğer kurumlarda çalışan arkadaşlarımızın da e-devlet şifresi alarak bir an önce sendikamıza üye olmalarını bekliyoruz.”


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar