25 Nisan, 2024, Perşembe
DOLAR32.5006
EURO34.9308
ALTIN2433.7

OŞYAD’ın Mart ayı konuğu MEŞYAD oldu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
OŞYAD’ın Mart ayı konuğu MEŞYAD oldu
Abone ol
Osmaniye Ozanlar, Şairler ve Yazarlar Derneği (OŞYAD) tarafından  Belediye kent Müzesi’nde düzenlenen “Şiirini al da gel” programının Mart ayı etkinliğine Mersin Şairler ve Yazarlar Derneği konuk olarak katıldı.

OsmaniyeOzanlar Şairler ve Yazarlar Derneği (OŞYAD) tarafından  Belediye kent Müzesi’nde düzenlenen “Şiirini al da gel” programının Mart ayı etkinliğine Mersin Şairler ve Yazarlar Derneği konuk olarak katıldı.
 
Osmaniye Ozanlar, Şairler ve Yazarlar Derneği (OŞYAD) tarafından her ayın son Cumartesi günü, Belediye kent Müzesi şor odasındaki “Şiirini al da gel” programının 17.’nci ayında da türkü ve şiir tadında  saatler yaşandı.

Programın açış konuşmasını yapan OŞYAD Genel Sekreteri Hatice Bahar, tüm katılımcılara dernek yönetimi adına teşekkür ederek, Kent Müzesi’ndeki etkinliğin 17.’ncinin gerçekleşmesindeki en önemli unsurun, OŞYAD yönetim ve üyelerinin birlik ve beraberliğinden kaynaklandığını söyledi.

OŞYAD Başkanı Mustafa Bardak ise yaptığı konuşmada; Belediye Kent Müzesi’nde ayda bir düzenlenen programın 17.’nci ayını gerçekleştirmekte olduklarını belirterek, Osmaniye’nin tanıtılmasının öncelikleri olduğunu vurguladı.  

Mart ayı içerisinde doğan ve ölen; Şair ve yazarların isimlerini okuyan Dernek Başkanı Bardak, Nisan ayı etkinliğinin “Ekmek ödüllü Şiir yarışması gezisi”ne denk gelmesi nedeniyle bu etkinliğin Hemite köyündeki Yaşar Kemal kültürevi ve parkında gerçekleşeceğini söyledi.
Program süresince; Ozan Duranoğlu (Mahmut Eynallı), Aşık Dursun Yeşiloğlu, Aşık Salih Kanbur, Ramazan Çulcu ve Ozan Maranlı (İbrahim Karacülle) bağlamaları ile türkülerini seslendirdiler.

Programda; İzzettin Kanat, Ahmet Demir, Mehtap Karamanoğlu, Ramazan Eren, Ali Köşker, Kamil Yanar, Hatice Bahar ve Mustafa Bardak şiirlerini yorumladı.

Programın sürdüğü saatlerde; Mersin Şairler ve Yazarlar Derneği (MEŞYAD) Yönetimi ile üyeleri etkinliğin konuğu oldular.

Kent Müzesi’ndeki “Şiirini al da gel” programına destek vermek amacı ile katılan; MEŞYAD Başkanı Mustafa Doğan ile birlikte Yönetim kurulu ve dernek üyelerinden; Bekir Yıldız, Mustafa Öztemir, Zehra Üçgül, Çınar Arıkan, Fatma Arıkan, Meryem Özdemir, Mustafa Topaloğlu, Atifet Gezek, Handan Uçak, Günay Özdemir, M. Ensari Özaras, Mustafa Gezmen, Haşim Can ve Hüseyin Ermem ile Eskişehir’den gelen Ulvi Yürük yorumladıkları şiirleriyle salonda duygulu anlar yaşattı.

Programın bitiminde OŞYAD Başkanı Mustafa Bardak, MEŞYAD’ın etkinliğe katkıları nedeniyle dernek başkanı Mustafa Doğa’na plaket verdi.

Ayrıca  konuklara; kalem, Şelale dergisi ile Osmaniye yerfıstığını simgeleyen anahtarlık hediye edildi.

Osmaniye Belediyesi Kent Müzesi’nin gezilmesinin ardından, Cumhuriyet Meydanı’ndaki çay sohbetinin ardından konuklar uğurlandı. 
 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar