29 Mart, 2024, Cuma
DOLAR32.3847
EURO35.0663
ALTIN2326.5

Osmaniye’yi taşkınlardan korunma çalışmaları

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Osmaniye’yi taşkınlardan korunma çalışmaları
Abone ol
Orman ve Su İşleri Bakanlığı yaptığı çalışmalarla Osmaniye’yi taşkın zararlarından korumak amacı ile dere yataklarında çalışmalarını sürdürüyor.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı yaptığı çalışmalarla Osmaniye’yi taşkın zararlarından korumak amacı ile dere yataklarında  çalışmalarını sürdürüyor.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı olası  taşkın zararlarını önlemek amacı ile Bakanlığa bağlı Devlet Su İşleri ( DSİ ) Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen çeşitli projelerle Osmaniye’de taşkın riski azalıyor.

Bakanlığının gece gündüz demeden çalıştığını ifade eden Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu; “DSİ taşkın koruma faaliyetleri kapsamında birçok taşkın önleme projesi ile şehirde hizmet veriyor. Olası taşkın zararları için başlattığımız ıslah projelerine devam ediyoruz. Osmaniye’yi taşkın zararlarından koruyoruz”dedi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun talimatı ile başlatılan projeler ve öncesinde devam eden çalışmalar DSİ tarafından bir bir hayata geçiriliyor. Söz konusu tesislerle Osmaniye İl merkezi, Düziçi İlçe merkezi, Ellek Beldesi, Yazlamazlı Köyü ve Bahçe İlçe merkezi taşkın zararlarından korunacak. Ayrıca zirai araziler ve yerleşim yerleri arasında ulaşım sağlanarak, yakıt ve zaman tasarrufu sağlanacak.

Islah çalışmaları devam eden Horu Çayı Islah Projesi ile çayın geçtiği aşınım vadisi ve geniş tabanlı ovanın taşkınlarının önüne geçilmesi hedefleniyor. 2018 yılında bitmesi planlanan iş kapsamında taş tahkimatlı ıslah çalışmaları ve 1 adet köprü yapılacak.

Bahçe İlçesinde yer alan 2 bin 830 metre uzunluğundaki Aslanlı Deresi Islah Projesinin de yüzde 30’undan fazlası tamamlandı.
 
Düziçi İlçesinde sel sularının dere yapısına ve çevreye olan olumsuz etkisini azaltmak için tesis edilen Karacaören Kuşaklama Kanalında ise sona yaklaşıldı.

Yine Düziçi İlçesinde inşa edilen Ellek Beldesi 1. ve 2. Kısım ıslah çalışmalarında çalışmalar hızla devam ediyor.

Karaçay Deresi 3. Kısım Islah Projesi ile İl Merkezi Korunacak Yağış durumunda İl merkezinin batı  bölümüne ve Osmaniye Güney Çevre yoluna hasar veren Karaçay Deresi Islahı 3. Kısım İnşaatı kapsamında 4 bin 871 metre uzunluğundaki dere yatağı ıslah edilecek.

Bütün bu taşkın önleme projelerinin yanı sıra Kadirli İlçesi Aktaş, İncehalik ve Domuzdağı Dereleri Islahı ile Düziçi Karaören Kuşaklama Kanalı 2. Kısım Islahının da çalışmaları hızla devam ettiği bildirildi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar