18 Nisan, 2024, Perşembe
DOLAR32.4974
EURO34.7786
ALTIN2488.4

Osmaniye’ye Hayvan Hastanesi!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Osmaniye’ye Hayvan Hastanesi!
Abone ol
Şehrimizin kanayan yaralarından birisine daha çözüm bulunuyor.

Osmaniye il genelinde bulunmayan ve gerek evcil gerekse besi hayvan sahiplerinin muzdarip olduğu ve yıllardır çözüm aranan Hayvan Hastanesi için işadamı Faruk Özdemir kollarını sıvadı.

Osmaniye Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Adaylığı süresince irili ufaklı projelerini açıklayan Faruk Özdemir, son olarak şehrimize bölge genelinde çok kapsamlı bir “Hayvan Hastanesi Projesi”ni kamuoyu ile paylaştı.

Faruk Özdemir’in yaptığı açıklamada; “Türkiye’de 30’a yakın hayvan hastanesi var. Bölgemizde maalesef bu sayı çok yetersiz. İnşallah yönetim faaliyetlerimiz sırasında gündemimize alacağımız projelerimizden birisi de hayvan hastanesi olacaktır. Osmaniyemizde ticari kalkınma hedeflerimizden bir ayağı da elbette hayvancılıktır.

Coğrafyamız hayvancılık yapmaya çok müsaittir. Pek çoğumuz gibi ben de köylü kökenli bir aileden gelmekteyim.

O yüzden şehrimizdeki tarımsal ve hayvansal üreticinin sorunlarını en iyi bilen insanlardan birisi de benim.

Şu an hayvancılıkla geçimini sağlayan ailelerin en büyük problemlerinden birisi de hayvan sağlığıdır.

Ne ilginçtir ki, şehrimizdeki veterinerlerimizin de pek çoğu hak ettiği parayı kazanamamaktadır.

İşte bizim ortaya koyduğumuz projede hem üreticinin hayvanları sağlıklı ve semiz olacak hem de veterinerlerin adil bir kazanç sistematiği kurulacaktır.

Projemizin tamamını uzun uzun anlatacak değilim. Ancak kısaca değinmek gerekirse, evcil (pet) hayvanlar ve besi hayvanlarının her yönüyle tedavi edileceği ve hasta olmasalar dahi sıhhatlerinin devamlılığını takip, temin ve tesis edileceği bir yatırımdan bahsediyorum. Bununla birlikte gerekirse bölgede hayvan oteli hizmeti de sağlanabilecek.

Şehrimizde sağlıklı bir hayvancılığın yapılmasıyla birlikte hem hayvancılık alanında bir sıçrama hem de hayvancılık yan sanayileri oluşumunda ciddi bir ivme kazanacağımıza inanıyorum.

Bir de Osmaniyemizde yetiştirilebilecek türlerin temini ya da bizim iklimimize uyum sağlayabilecek yeni türlerin melezlenmesini sağlayacak bir araştırma laboratuvarının kurulması söz konusu.

Projemiz gerçekleştiğinde Türkiye’de belki de veteriner fakültelerinde bile hayali kurulamayan bilimsel bir didaktik çalışma atmosferi olacaktır.

Ben, Osmaniye’de ticarete yön veren bir kuruma başkan olacaksam ticaretin her alanına dokunmak zorundayım.

Bu şehirde bir tek fakir kalmayana ve ülkenin en müreffeh şehri Osmaniye olana kadar gayretimiz  devam edecektir.” Dedi.

Hayvancılıkla Endüstriyi Birleştirecek Proje

Hayvan Hastanesi Projesi çok yönlülüğü ile ekonomi çevrelerince de hayranlıkla karşılanan Faruk Özdemir; “Çiftçimizle, tüccarımızla, esnafımızla, sanayicimizle, çalışanımızla ve tüm insanlarımızla kucaklaşacağız. Hepimiz bir bütünün parçasıyız ve öyle de kalacağız. Elele güzel yarınları kucaklayacağız.” Dedi. 
 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar