25 Nisan, 2024, Perşembe
DOLAR32.5275
EURO34.9585
ALTIN2436.5

Osmaniyeli Yazara, Osmaniye’den tepki

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Osmaniyeli Yazara, Osmaniye’den tepki
Abone ol
İstanbul Sözleşmesi’ni savunan kadınlara “Fahişe” tanımlaması yapan Akit Gazetesi köşe yazarı Abdurrahman Dilipak hakkında, Ak Parti Osmaniye Kadın Kolları’ndan gösterilen tepki, Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusu ile devam etti.

İstanbul Sözleşmesi’ni savunan kadınlara “Fahişe” tanımlaması yapan Akit Gazetesi köşe yazarı Abdurrahman Dilipak hakkında, Ak Parti Osmaniye Kadın Kolları’ndan gösterilen tepki, Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusu ile devam etti.

Osmaniye’li köşe yazarı Abdurrahman Dilipak geçen günlerde kaleme aldığı yazısında İstanbul Sözleşmesi’ni savunan kadınlara “fahişe” demişti. Dilipak’ın İstanbul Sözleşmesini savunan kadınlara yönelik “fahişe” demesine toplumun büyük bir kesimi tarafından tepki ile karşılandı.

Ak Parti Osmaniye Kadın Kolları İl Başkanı Emine Sofuoğlu Coşkun, yazar Dilipak hakkında Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunduklarını belirtti.

Ak Parti Kadın kolları İl Başkanı Emine Sofuoğlu Coşkun yaptığı açıklamada; "AK Parti Osmaniye Kadın Kolları İl Başkanlığı olarak köşe yazarı Abdurrahman Dilipak tarafından kadınlarımıza yönelik seviyesiz sözler, iftira ve hakaretlerin cezasız kalmaması için tarafımızca Osmaniye Cumhuriyet Başsavcığı’na suç duyurusunda bulunulmuş olup, yargıya intikal eden söz konusu olayın takipçisi olacağımızı kamuoyunun bilgisine sunarız." Dedi.

DİLİPAK’A KADINLARIN TEPKİLERİ YOĞUNLAŞIYOR

Gazetesinde kadınlarla ilgili sözlerinden dolayı Abdurrahman Dilipak’a yönelik, Halkın Kurtuluş Partisi (HKP) Kadın-Çocuk Komitesi tarafından Dilipak hakkında suç duyuruları yapılmaya başlandı.

HKP’li Kadınlar, İstanbul, Adana, Ankara, Muğla Marmaris’te, Bodrum’da, İzmir, Hatay Samandağ, İskenderun’da, Erzin’de, Edirne’de, Konya ve Kocaeli’nin Gebze İlçesinde suç duyurusunda bulundu.

HKP Kadın-Çocuk Komitesi Üyeleri, Akit Gazetesi yazarı Abdurrahman Dilipak, Akit Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İsmail Uğur, Akit Gazetesi Haber Müdürü Faruk Ezen hakkında, “Kanunlara Uymamaya Tahrik Suçu”, “Halkı Kin ve Düşmanlığa Tahrik”, “Suç İşlemeye Tahrik Suçu”, “Hakaret” suçlarını işledikleri gerekçesiyle Cumhuriyet Savcılarına suç duyurusunda bulundu.

Suç duyurusunda şu ifadelere yer verildi;

“Bildiğimiz gibi son günlerde AKP yetkilileri de İstanbul Sözleşmesinden duydukları rahatsızlığı sık dile getirmektedirler. Eski AKP İstanbul Milletvekili Mehmet Metiner, İstanbul Sözleşmesi'nin görüşüldüğü oturumda 'evet' oyu verdiği için çok pişman olduğunu ve “Evet” diyenlerin çoğunun neye oy verdiklerini bilmeden el kaldırdığını belirtmiştir. Ancak bir taraftan da AKP içindeki kadınlar bu duruma tepki göstermektedirler. Çünkü İstanbul Sözleşmesinin aile içi şiddeti önlemedeki rolünü en derinden yaşayarak bilmektedirler. Nitekim en çok şiddete, tecavüze uğrayan, katledilen kesim yine bu tabandaki kadın ve çocuklardır. Buna rağmen seslerini çıkartamamakta ve tepki gösterememektedirler. Bu nedenle bu suç duyurusunu bu haksızlıklara ses çıkartamayan, psikolojik, fiziksel, ekonomik, cinsel, şiddete uğrayan bütün kadın, çocuk ve erkekler adına veriyoruz.”


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar