28 Mart, 2024, Perşembe
DOLAR32.3272
EURO35.1617
ALTIN2303.8

Osmaniyeli Üniversiteliler Ankara’da Buluştu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Osmaniyeli Üniversiteliler Ankara’da Buluştu
Abone ol
Ankara'da faaliyet gösteren Osmaniyeliler Derneği (ODER) Öğrenci Topluluğu tarafından, Geleneksel Osmaniyeli Üniversiteliler Buluşması'nın 4. sü gerçekleştirildi. Beşevler Turizm Otelcilik Meslek Lisesi Uygulama Oteli'nde düzenlenen yemekte bir araya gelen öğrenciler hemşehrileriyle buluşma imkanı buldu.
Ankara'da faaliyet gösteren Osmaniyeliler Derneği (ODER) Öğrenci Topluluğu tarafından, Geleneksel Osmaniyeli Üniversiteliler Buluşması'nın 4. sü gerçekleştirildi. Beşevler Turizm Otelcilik Meslek Lisesi Uygulama Oteli'nde düzenlenen yemekte bir araya gelen öğrenciler hemşehrileriyle buluşma imkanı buldu.
   
Sunuculuğunu Ankara Siyasal Bilgiler öğrencisi Ali Mecidiye 'nin yaptığı programın açılış konuşmasını ise ODER Öğrenci Topluluğu Genel Başkanı Hakan Akbörk yaptı. Etkinliğe katılanlara teşekkür eden Akbörk, topluluğun faaliyetleri ve amacı hakkında bilgi verdi. Topluluk olarak diğer illerde teşkilatlanma ve faaliyetler yapma kararı aldıklarını belirten Akbörk, bu çerçevede Karabük'de faaliyetlere başladıklarını, Konya ve İstanbul’da da öğrenci toplulukların kurulduğunu ve faaliyet yapma düzeyine geldiklerini söyledi.


   
Açılış konuşması sonrası söz alan ODER Yönetim Kurulu Başkanı Selami Gül, hemşehri dayanışmasının sadece karadenizlilerin tekelinde olmadığını belirterek şunları söyledi:
 “Osmaniyenin Toroslar kadar başı dik, Çukurova kadar gönlü geniş güzel insanları, birlik ve beraberliğimizi bugün olduğu gibi her zaman sağlayabilirsek, inşaallah hemşeri dayanışmasının Karadenizlilerin tekelinde olmadığını herkese göstermiş oluruz” dedi.
   
"ANKARADAKİ OSMANİYELİLER GÜNÜ ETKİNLİĞİ İPTAL"
Kasım ayı içerisinde yapılması planlanan ve ilin tanıtımına büyük katkı sağlayacak Ankara Osmaniye Günleri etkinliğinin iptal edildiğini belirten Gül eski Osmaniye Valisi Mehmet Oduncu'nun görevden ayrılmasıyla etkinliğin iptal edildiğini hatırlattı.
    
Başkentte yaşayan Osmaniyeliler olarak, Ankara’da Osmaniye Günleri yapılması için öncülük ettiği çalışmalar için Vali Mehmet Oduncu'ya teşekkür eden Gül
"ilk defa yapılması planlanan Osmaniye Günleri için Atatürk Kültür Merkezinde 13-16 Kasım tarihlerinde yer ayrıldı. Fakat üzülerek sayın valimizin görev değişikliğinden sonra çalışmaların devam ettirilmediğini ve etkinliğin iptal edildiği bildirildi" dedi.


  
ODUNCU : "ANKARA OSMANİYE GÜNLERİNİN NEDEN İPTAL EDİLDİĞİNİ BİLMİYORUM"
Programa katılan Vali Mehmet Oduncu, Osmaniye‘ye hizmet etmek için sadece vali, milletvekili olmaya gerek olmadığını söyledi.
Kendisinin de eğer kabul edilirse artık bir Osmaniyeli olduğunu ve derneğin çalışmalarına destek olacağını belirten Oduncu, 13-16 Kasım tarihlerinde yapılması planlanan Ankara Osmaniye Günleri'nin niçin iptal edildiğini bilmediğini ifade etti. Oduncu, ancak en yakın zamanda Osmaniye tanıtım günlerinin yapılması gerektiğini ve yapılacağını düşündüğünü sözlerine ekledi.
   
Etkinliğe katılan Merkez Valisi Zeki Şanal, TBMM Başkanı Özel Kalem Müdürü Mücahid Durmuşoğlu ve Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi- MHP MKYK Üyesi Doç. Dr. Ruhi Ersoy birer konuşma yaptılar.
   
Zeki Şanal, Ankara’daki Osmaniyeli Üniversitelilerle bir arada olmaktan büyük memnuniyet duyduğunu belirterek bu güzel atmosferin kendisine Mülkiye’deki öğrencilik yıllarını hatırlattığını kaydetti.
   
Mücahid Durmuşoğlu, ODER Öğrenci Topluluğunun faaliyetlerini yakından takip ettiğini ve taktirle karşıladığını kendisinin bu konuda üzerine düşen bir şey olursa yapmaya hazır olduğunu belirtti. Eğitimin önemi üzerine fikirlerini ifade eden Durmuşoğlu "Sizler bizim kuşağa göre şanslısınız, muhakkak eğitiminizi en donanımlı şekilde tamamlayıp, memleketinize faydalı bireyler olarak dönmelisiniz" dedi.
    
Doç. Dr. Ruhi Ersoy ise etkinliğe katılan üniversitelilerden okumayı ve araştırmayı önemsemelerini isteyerek öğrencilere "Ankara’nın hafıza merkezlerini gezmeyi unutmayın" tavsiyesinde bulundu.
   
Osmaniye’nin Çukurova'nın bereketli topraklarından beslendiğini ve sırtını Gavurdağı’na yasladığını, dolayısıyla bu topraklarda karakterli insan yetiştiğini belirten Ersoy öğrencilere "Çanakkale’deki, milli mücadeledeki, şehitlerimizi sakın unutmayın" dedi.
   
Etkinliğe; Ankara’da okuyan 105 öğrencinin yanı sıra ODER Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ahmet Selçuk Durmuşoğlu, Yönetim Kurulu Üyesi Ziraat Mühendisi Ahmet Gül, Kadirlililer Vakfı (KAVAK) Genel Sekreteri Sağlık Bakanlığı Başmüfettişi Ömer Yürekli, Eczacı Sibel Ersoy, Merkez Bankası Şefi Hasan Basri Demir, TRT Eğitim Koçu Aslı Nacar, TÜRKAV Ankara Şube Başkan Yardımcısı Ergün Sevmez, ve İstanbul ODER Öğrenci Topluluğu Başkanı Sinan Boz da katıldı.    

Güzel bir ortamda geçen etkinlik, günün anısına çekilen toplu hatıra fotoğrafı ile sona erdi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar