25 Nisan, 2024, Perşembe
DOLAR32.5544
EURO34.8765
ALTIN2423.7

Osmaniye’de Oyuncak Müzesi Açıldı…

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Osmaniye’de Oyuncak Müzesi Açıldı…
Abone ol
Osmaniye Korkut Ata Üniversitesinde aylardır devam eden, Türkiye’nin, Üniversite bünyesinde ikinci, genelde ise 6’ncısı olan “Celil Atasever oyuncak müzesi” açıldı.
Osmaniye Korkut Ata Üniversitesinde aylardır devam eden, Türkiye’nin, Üniversite bünyesinde ikinci, genelde ise 6’ncısı olan “Celil Atasever oyuncak müzesi” açıldı.

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi  Öğrenci Yaşam merkezinde  gerçekleştirilen açılış törenine Vali Kerem Al, Belediye Başkanı Kadir Kara, OKÜ rektörü Prof. Dr. Orhan Büyükalaca, Öğretim Görevlisi Celil Atasever, DOĞAKA Genel Sekreteri Onur Yıldız, Kamu kurum ve kuruşların Müdürleri, Üniversitenin akademik personeli, öğrenciler ve çocuklar katıldı.



Açılış sonrasında Oyuncak Müzesi, Planetaryum ve Gözlemevi hakkında bilgi veren Rektör Prof. Dr. Orhan Büyükalaca, Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı'nın 2015 yılı Turizm Altyapısının Geliştirilmesi Küçük Ölçekli Alt Yapı Mali Destek Programı kapsamında OKÜ tarafından yapılan "Turizmin Yörüngesini Değiştiriyoruz: Oyuncak Müzesi, Planetaryum ve Gözlemevi" adlı projenin, astronomi bilimini toplumun her kesiminin ilgisine sunarak bölgenin turizm faaliyetlerinin çeşitlendirilmesini hedeflediğini söyledi.

Gözlemevinde yer alan teleskop ile yapılacak olan gökyüzü gözlemleri ile öğrencilerin ve sivil halkın temel astronomi bilgisi edinmesine olanak sağlanmasının planlandığını belirten Prof. Dr. Büyükalaca, Planetaryum sistemi ile çocuklara ve gençlere gök olaylarını ve gökyüzünü sevdirmeyi, oyuncak müzesi ile de kendi kültürümüze ait unutulmaya yüz tutmuş oyuncaklarla çocukları tekrar buluşturmayı hedeflediklerini kaydetti.



Rektör Büyükalaca, projenin bölgeye sosyal, kültürel ve ekonomik açıdan önemli katkılar sağlayacağını, yerli ve yabancı turistleri çekeceğine inandığını söyledi.
 
Açılışın ardından birde sürpriz gerçekleşti. Rektör Prof. Dr. Orhan Büyükalaca müzede yaklaşık 1200 adet nadir oyuncak bulunduğunu ve bu oyuncakların Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Çocuk Gelişimi Programı Öğretim Görevlilerinden Celil Atasever’in koleksiyonuna ait olduğunu, ayrıca müzenin yapımında büyük emeği ve katkısı bulunan Celil Atasever’in adının müzeye verildiğini açıkladı. Atasever bu sürpriz gelişmeden dolayı Rektör Büyükalaca’ya ve müzenin kurulum aşamasında emeği ve katkısı bulunan herkese teşekkür etti.



Müzenin yapımında büyük emeği ve katkısı bulunan Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Öğretim Görevlisi Celil Atasever'in adının verildiği Oyuncak Müzesini gezen Vali Kerem Al, projenin hayata geçirilmesinde emeği ve katkısı olan herkese teşekkür etti. 












  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar