29 Mart, 2024, Cuma
DOLAR32.3776
EURO35.0442
ALTIN2325.4

Osmaniye'de Fırtına Çatıları Uçurdu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Osmaniye'de Fırtına Çatıları Uçurdu
Abone ol
Osmaniye'de etkili olan fırtına çatıları uçurdu, sabaha kadar devam yağmur ise çok sayıda ev ve işyerlerinde su baskınlarına neden oldu, araçlar yollarda ilerlemekte güçlük çekti.
Osmaniye'de etkili olan fırtına çatıları uçurdu, sabaha kadar devam yağmur ise çok sayıda ev ve işyerlerinde su baskınlarına neden oldu, araçlar yollarda ilerlemekte güçlük çekti.

Osmaniye Belediyesi İtfaiye Ekipler, Arama Kurtarma (OBKE), TEDAŞ, Afet ve Acil Durum İl Müdürlüğü (AFAD) ile Karayolları ekipleri sabaha kadar görev başında olarak, alınan ihbarlara ulaşmaya çalıştı. 

ÇATI TELLER ÜZERİNDE ASILI KALDI
Merkeze bağlı Vatan Mahallesi'nde ki bir binanın çatısı gece geç saatlerde uçtu. Sesler üzerine uyanan vatandaşlar, içerisinde terzihane, mini market ve muhtarlık ofisinin bulunduğu binanın çatısının yerinde olmadığını fark edince durumu polis ve itfaiye ekiplerine haber verdiler. Olay yerine gelen TEDAŞ ekipleri elektrikleri keserken, teller üzerinde asılı kalan çatı itfaiye ekiplerinin çalışması sonucu indirildi. Çatıdan uçan bazı parçalar geniş bir alana yayılırken, bir otomobilin üzerine düşen parçada hafif maddi hasara neden oldu. Mahallenin elektriği yaklaşık 3 saat verilemedi. 

SU BİRİKİNTİSİ TAVANI ÇÖKERTTİ
Mahalle Muhtarı Baki Bayram, fırtınanın gece saat 03.00 sularında başladığını ve sesler üzerine uyandıklarında çatının uçtuğunu ve 12 metre uzunluğundaki bayrak direğinin yola devrildiğini söyledi.

Çatının uçmasından dolayı içerdeki evrakların ıslanmaması için yetkililerden çadır talebinde bulunduklarını ancak hiç bir sonuç alamadıklarını belirten Bayram, "AFAD ve Belediye ne işe yarar geceden beri bir çadır bulamadık. Gördüğünüz gibi çatının uçmasından dolayı biriken sular tavanı çökertti. Evraklar, bilgisayarlar, televizyon ve koltuklar tamamen kullanılamaz hale geldi. Aynı şekilde yan taraftaki mahalle terzihanemiz ve mini marketimizde aynı şekilde zarar gördü" diye konuştu.

YOL ULAŞIMA KAPANDI
Öte yandan ise Adana İstikametinden Osmaniye şehir merkezine girerken yol aşırı su birikintisinden dolayı kapandı. Karayolları ekiplerinin çalışması sonucu kısmen açılan yoldaki ulaşım, trafik ekiplerinin kontrolünde tek şeritten sağlandı. Diğer yandan ise Kadirli yolu üzerindeki bir asma çatı ise iş makinesi üzerinde düştü. Devlet Hastanesi çamlık evler Sitesi civarındaki Vali Celalettin Cerrah, Kadın Konukevi, Çocuk Sığınma Evinin zemin katının su baskınına maruz kaldığı öğrenildi. İtfaiye ekipleri, sabah saatlerine kadar su tahliye çalışmasını sürdürdüğü kaydedildi. kenar mahallelerde de çok sayıda evin su baskınlarından zarar gördüğü öğrenildi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar