18 Nisan, 2024, Perşembe
DOLAR32.4939
EURO34.7544
ALTIN2490.2

Osmaniye'de Dr. Ersin Arslan anıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Osmaniye'de Dr. Ersin Arslan anıldı
Abone ol
OSMANİYE Tabip Odası üyeleri tarafından, 17 Nisan 2012'de Gaziantep'e bir hasta yakını tarafından bıçaklanarak öldürülen Dr. Ersin Arslan ölüm yıl dönümünde andı.
OSMANİYE Tabip Odası üyeleri tarafından, 17 Nisan 2012'de Gaziantep'e bir hasta yakını tarafından bıçaklanarak öldürülen Dr. Ersin Arslan ölüm yıl dönümünde andı. 


Eski Valilik önündeki tören alanında toplanan sağlık çalışanları, sağlıkta şiddeti protesto ettiler.


Burada bir açıklama yapan Osmaniye Tabip Odası Kurucu Başkan ve Genel Sekreter Dr. Bengü Başlamışlı İmadoğlu, Dr. Ersin Arslan'ın ölüm yıldönümünde; sağlıkta şiddete, şiddeti doğuran ve besleyen sağlık sistemine karşı mücadele için alanlarda olduklarını söyledi.


Dr. İmadoğlu, "İki yıl oldu Dr. Ersin Arslan'ı yitireli. 30 yıllık kısacık ömrünün 24 yılını eğitimle geçirmiş meslektaşımız  Dr. Ersin Arslan,  Gaziantep’de bir hasta yakını tarafından bıçaklanarak katledildi.  Aradan iki yıl geçti, ancak sağlık çalışanları ülkenin dört bir yanında her gün şiddet görmeye devam ediyor. Ersin’in ölümünden sonra, genç bir sağlık emekçisi Dr. Melike Erdem sisteme isyanını kendi canıyla ödedi. Diyarbakır Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde Yoğun Bakım Hemşiresi Rabia Önal öldüresiye dövüldü. Kaymakamın dövdüğü doktor, Hastane Müdürü’nün kovaladığı sağlık çalışanı, emniyet güçleri ve başhekimlerin saldırısı, hasta ve hasta yakınlarının yerlerde tekmelediği hamile doktor, dövülen yoğun bakım asistanları, silah çekilen acil servisler, silahlı tehditler, kovalanan doktorlar, diş hekimleri, hemşireler… Bunlar kamuoyuna yansıyanlar. Ya bilmediklerimiz, ya açıklanamayanlar?" dedi.


Dr. Ersin Arslan'ın öldürülmesinden sonra sağlıkta şiddetin önlenmesi için pek çok eylem ve etkinlik yapıldığını belirten Dr. Bengü Başlamışlı İmadoğlu, "TBMM’de sağlık çalışanlarına yönelik artan şiddet olaylarını araştırmak için komisyon kuruldu. Komisyon toplantılarına katıldık, şiddete ilişkin görüşlerimizi ifade eden raporlar verdik. Sonunda bu komisyon, altına imza atabileceğimiz bir rapor hazırladı. Sağlık Bakanlığı Beyaz Kod uygulamasını başlattı. Bu hatta her gün ortalama 30 şiddet olayı bildiriliyor. Bunlar sadece bildirilenler ve çoğunun bildirilmediğinin farkındayız. Tablo kötü. TBMM raporunda da yer alan temel bir talebimiz var. Sağlık çalışanlarına yönelik şiddeti azaltmaya katkısı olacak bir yasal düzenleme gerekiyor “somut caydırıcılığı olan yasal düzenleme” talep ediyoruz .sağlık torba yasasında pratikte karşılığı bulunmayan bir düzenlemeye gidildi. Sağlık çalışanlarına dayak atanlar yine ellerini kollarını sallayarak ortada dolaşıyor, ertesi gün dayak attıkları sağlıkçıyı tehdit etmeye devam ediyor. Sağlıkta şiddeti önleyecek gerçek bir yasal düzenleme yapılmadan bu konuda bir ilerleme olmayacağı çok açık, bunu yöneticilerden ivedilikle bekliyoruz. Bir diğer önemli talebimiz de 17 Nisan’ın tüm Dünya’da “Sağlık  Çalışanlarına Yönelik Şiddeti Önleme Günü” ilan edilmesidir.TTB  Dünya Sağlık Örgütüne gerekli müracaatı başlatmıştır, Sağlık Bakanlığından da bu konuda destek bekliyoruz." diye konuştu.


Bu eylem ve etkinliklerdeki temel amaçlarının; sağlık sistemindeki yanlışlıklara 'Dur' demek ve sağlık emekçilerinin sorunlarına dikkat çekmek olduğunu belirten İmadoğlu, "Halkımıza daha iyi bir sağlık hizmeti sunabilmek için; halkımızı verdiğimiz bu mücadelede yanımızda olmaya, hükümeti; şiddeti doğuran, emekçileri ve halkı mağdur eden bu sistemi ortadan kaldırmaya,  sağlık emek ve meslek örgütleri olarak birlikte çözüm üretmeye davet ediyoruz." dedi.


Dr. Ersin Arslan anısına bir dakikalık saygı duruşunda bulunan sağlık çalışanları, daha sonra İstiklal Marşı okuyup, Arslan'ın ruhu için dua okudular. Programa katışan sağlıkçılar, yakalarına 'Bu şiddet sona ers!n. Dr. Ersin Arslan'ı unutma, 17 Nisan'ı unutma' yazısı taktı.



  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar