28 Mart, 2024, Perşembe
DOLAR32.3208
EURO35.1084
ALTIN2300.2

Osmaniye'de Balık Adam Eğitimleri Devam Ediyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Osmaniye'de Balık Adam Eğitimleri Devam Ediyor
Abone ol
Yaz sezonun yaklaşmasıyla birlikte Osmaniye’de Balık adam eğitimleri de başlıyor.
Yaz sezonun yaklaşmasıyla birlikte Osmaniye’de Balık adam eğitimleri de başlıyor.

Birincisi 2010 yılında başlayan Balık Adam Eğitimlerinin bu yılki eğitimleri Türkiye Sualtı Sporları Federasyonuna bağlı eğitmenler tarafından Osmaniye’de düzenleneceği belirtildi.

Önceki yıllarda  Osmaniye Sualtı gönüllülerinin öncülüğünde düzenlenen Balık Adam eğitimlerine bu yıl Osmaniye Anadolu Gençlik Kültür ve Spor Kulübü bünyesinde TSSF Osmaniye İl
Temsilciliğinin katkıları ve Adana Sualtı ve Doğa Sporları Okulunun da destekleri ile devam edilecek.

Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu Osmaniye İl Temsilcisi Ebubekir Yılmaz, konuya ilişkin yaptığı açıklamada; Federasyonumuzun eğitmenleri tarafından, Osmaniye ilinde bulunan denizle buluşup denizin altındaki el değmemiş güzellikleri keşfetmek isteyen arkadaşlarımıza yönelik faaliyetler aralıksız olarak 6 yıldır devam etmekte olduğunu, bu güne kadar ilimizde yaklaşık 90 balkı adam yetiştirildiğini, bunlardan çeşitli derecelerde belgeler aldıklarını hatta eğitmenlik derecesine yükselen arkadaşlarımızın bulunduğunu, ilimizin denize kıyısını bulunmamasına rağmen geniş katılımlı eğitimler ile gurur duyduklarını belirtti.

Eğitim öncülüğünü yapan Osmaniye Anadolu Gençlik Kültür ve Spor Kulübü başkanı Ramazan Traş ise; "Balık Adam Eğitimlerine katılmak isteyenlerin en geç 17 Nisan Cuma gününe kadar kayıt yaptırmaları gerekmektedir. Eğitimlerin sınıf ortamında sinevizyon destekli teorik eğitim, 2 saat havuz dalış eğitimi ve 2 günden oluşan 4 saatlik deniz dalış eğitimlerinden ibarettir. Deniz dalışları hafta sonu Mersin Büyükeceli koyunda düzenlenecek olup sınırlı sayıda kontenjan dolmadan bir an önce isteklilerin kayıtlarını yaptırmalı gerekmektedir."dedi.

Traş, bundan sonra spor kulübü bünyesinde dalış faaliyetlerinin devam edeceğini, hedeflerinin denizle buluşamayan özürlü ve fakir aile çocuklarının da bu imkanlardan yararlanmalarını temenni ettiklerini, bununla ilgili de çalışmalar yaptıklarını belirtti.

Balık Adam yetki ve görevleri hakkında da bilgi veren Traş;“Eğitimi başarı ile tamamlayarak bir yıldız dalıcı kimliği almaya hak kazanan dalıcı; dalış ile ilgili teorik konularda bilgilenmiş olur. Dalış donanımlarının hepsini uygun olarak kuşanıp çıkarabilen, bunları sualtında doğru olarak kullanıp dalabilen ve yanında en az üç yıldız dalıcı ya da bir dalış eğitmeni ile açık deniz dalışları yapmaya hazır dalıcı haline gelmiş olur. Bir yıldız dalıcının dalış derinliği sınırı ise 18 metredir. İki yıldız balık adam eğitimi alacak olan kursiyerlerimiz ise 30 metreye kadar dalış yapma kabiliyetine sahip ayrıca gece dalışı da yapan dalıcıyı ifade eder.” dedi.

Dalış kursuna kayıt ve geniş bilginin kulübümüzün resmi web sitesi www.anadolugenclik.org.tr adresinden veya 0505 398 9239 – 0541 398 92 39 ve 0532 674 0366 nolu telefonlardan alınabileceği bildirildi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar