23 Nisan, 2024, Salı
DOLAR32.6029
EURO34.7766
ALTIN2409.9

Osmaniye Kızılay'dan Arakan'a yardım

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Osmaniye Kızılay'dan Arakan'a yardım
Abone ol
Türk Kızılayı Osmaniye Şubesi Başkanı İsmet İpek, Osmaniye’den Arakan’a yapılan yardımlar hakkında bilgi verdi.

Türk Kızılayı Osmaniye Şube Başkanı İsmet İpek, Osmaniye’den Arakan’a yapılan yardımlar hakkında bilgi verdi.

Başkan İpek, "Adını bile yeni duyduğumuz Asya ülkesi Arakan’daki Müslümanların açlıkla mücadele ederken bir de yurtlarından sürülmesi kalbimizi sızlatıyor.

Arakanlılara yardım için başta Kızılay olmak üzere Türkiye’deki kimi yardım kuruluşları kampanyalar düzenliyor." dedi. 



Yüzlerce yıldır baskı altında yaşam mücadelesi veren, 2012 yılında başlayan saldırılar sonrası yerlerinden edilmeye çalışılan Arakanlı Müslümanların yine büyük acılar yaşadığını belirten Türk Kızılayı Osmaniye Şube Başkanı İpek, "Çocuk, kadın, genç, yaşlı… Her yaştan ve gruptan yüz binlerce Arakanlı Müslümanın yarasına merhem olmak isteyen hayırseverlerin bağışlarını Türk Kızılayı gerek ülkeleri Myanmar’da göçmen durumuna düşen, gerekse zorunlu olarak göç ettikleri ülkelerde yardım isteyen Arakanlılara ulaştırıyor. Türk Kızılayı, bu Arakanlıların acısına ve feryadına sessiz kalmayan herkesi desteğe davet ediyor. Gelin, onlar için bir kez daha harekete geçelim. Arakanlılara bir kez daha yardım edelim." dedi.

HASAN AYBABA ANADOLU LİSESİ ÖĞRENCİLERİNDEN YARDIM

Arakanlı Müslümanlara yardım için Osmaniye’de halkın yanı sıra öğrencilerin de yardım ettiğini belirten Şube Başkanı İsmet İpek açıklamasına şöyle devam etti: "Bugüne kadar Şubemize gelen yardım miktarı 3 bin 180 TL'dir. Bu yardımları içine Adnan Oğuz Anadolu Lisesi öğrencilerinin topladığı 430 TL dahildir. Osmaniye’nin seçkin liselerinden Hasan Aybaba Anadolu Lisesi öğrencileri de düzenledikleri yardım kampanyası sonunda topladıkları 3 bin 52 TL'yi Şubemize getirmiştir."

YARDIM NASIL YAPILABİLİR?

Arakanlı Müslümanlara yardım için Türk Kızılayı Osmaniye Şubesine gelerek makbuz karşılığı yardımda bulunulabileceği gibi bankalar aracılığıyla veya tüm GSM operatörleri üzerinden 2868'e “Arakan” yazıp mesaj yollayarak da 10 TL bağışta bulunulabileceğini belirten Şube Başkanı İpek; "Kızılay Şubesine getirilen yardımlar için önce makbuz kesiliyor, sonra bu yardımlar Ziraat Bankası aracılığıyla Kızılay Genel Merkezine gönderiliyor” dedi.Kampanyaya destek için Türk Kızılayı Osmaniye Şubesi Yönetim Kurulu üyeleri de cep telefonlarından gönderdikleri mesajla Arakanlı Müslümanlara yardım etti. 
 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar