19 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.8416
EURO35.0759
ALTIN2513.4

Osmaniye İHH 261 yetime burs sağlıyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Osmaniye İHH 261 yetime burs sağlıyor
Abone ol
Osmaniye'de, 18 Mart 2014 yılında faaliyetlerine başlayan İHH İnsani Yardım Derneği, kuruluşunun 3. yılı münasebetiyle il dernek binasında basın mensuplarıyla bir araya geldi.
Osmaniye'de, 18 Mart 2014 yılında faaliyetlerine başlayan İHH İnsani Yardım Derneği, kuruluşunun 3. yılı münasebetiyle il dernek binasında basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Toplantıya Osmaniye İHH Dernek yöneticileri ile çok sayıda basın mensubu katıldı.

Başkan Sarıcan, il genelinde 261 yetime burs sağlandığını kaydetti.

Osmaniye İHH Dernek Başkanı Nadir Sarıcan, Yoğun bir çalışma dönemi yaşadıklarını belirterek dernek çalışmaları ile ilgili bilgiler aktardı.

Sarıcan," Osmaniye İHH İnsani Yardım Derneği; bölge, din, dil, ırk ve mezhep ayrımı yapmaksızın dünyanın herhangi bir yerinde sıkıntıya düşmüş, felakete uğramış, zulüm görmüş, aç ve açıkta kalmış; savaş, tabii afet gibi sebeplerle mağdur olmuş, yaralanmış, sakat kalmış; evsiz, yurtsuz, tüm insanlara insani yardım ulaştırmak ve bu insanların temel hak ve hürriyetlerinin ihlal edilmesini önlemek üzere, 2014 yılından bu yana çalışmaktadır.

Gönüllü faaliyetlerle başlayan ve 1995 yılında İHH Vakfı olarak kurumsallaşan bu çalışmalar kısa sürede 5 kıtada 120 ülke ve bölgeye yayılmış ve Türkiye’den tüm dünyaya ulaşan bir hayır köprüsü olmuştur. 2014 yılında kurulan Osmaniye İHH İnsani Yardım Derneğimiz yine aynı yıl İHH Vakfı ile protokol imzalayarak partner kurulu olmuş ve Türkiye’den tüm dünyaya ulaşan bir hayır köprüsünün Osmaniye ayağını oluşturmuştur. 

Osmaniye İHH İnsani Yardım Derneği olarak, bir yandan felakete uğramış insanlara acil yardım ulaştırırken diğer yandan insan tacirlerinden ve organ mafyasından önce yetimlere ulaşarak onları sağ kalan yakınlarına veya güvenilir, yetkin ellere teslim edinceye kadar emin ortamlarda gözetip her tür ihtiyaçlarını karşılamak misyonu ile hareket etmektedir.

Yurt içi yetim çalışmaları, Türkiye’ye sığınmış muhacir yetimlerle kaza, hastalık, afet vb. farklı sebeplerden yetim kalıp akrabalarının yanında kalan ve muhtaç olan yetimlere maddi manevi destek olmanın yanı sıra Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumu’nda barınan yetim ve kimsesiz çocuklara manevi destek verilmesini kapsamaktadır. Genel olarak faaliyetlerimiz Acil yardımlar, Sağlık Yardımları, Eğitim Yardımları,Kültürel Yardımlar ve Bilinçlendirme olarak sıralayabiliriz." Dedi.

Sarıcan,"Geçirmiş olduğumuz bir yıl içerisinde 28 Bin'e yakın Suriyeli muhacir aileye ve 1300’e yakın Osmaniyeli yardıma muhtaç aileye birden fazla ayni ve nakdi yardım elimizi uzatmış bulunmaktayız. Osmaniye merkez ve ilçelerinde 260 yetim kardeşimiz aylık  100TL ile desteklenmektedir.

Zaman zaman basına da yansıyan faaliyetlerimiz içerisinde eğitim, bilinçlendirme ve topluma kazandırma çalışmalarımız devam etmektedir. Osmaniye İHH’nın Proje Destek Sistemi (PRODES) kapsamında hazırladığı ve İçişleri Bakanlığı tarafından desteklenen "Hayatı Yetimle Paylaş" projesiyle yetimlerin yüzü gülmesine vesile oluyoruz.

Proje kapsamında verilen birçok eğitimle 50 Anne ve150 yetim eğitimden faydalanıyor.Bizim için Yetimlerin her birinin önemli ve özel olduğunubiliyoruz. Bu proje ile anne ve çocuklarımızın kişisel gelişimlerine katkıda bulunmaya ve onları geleceğe hazırlamaya çalışıyoruz.

Proje kapsamında anne ve yetimlere yönelik kültür ve tarih bilinci eğitimleri, bilgisayar eğitimi, futbol, masa tenisi ve satranç eğitimleri ve bedensel gelişimlerine yönelik kursların yanı sıra kişisel gelişim seminerleri de verilerek psikolojik destek sağlanıyor. Sponsor sayısının artırılması amacıyla çalışmalar yoğunlaştırılmıştır.

Okullarda ve Kuran Kurslarında Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var Projesinin tanıtımı yapılmış, sonucunda ağırlıklı olarak okullarımız ve Kuran Kurslarımız 173 yetime sponsor olmuşlardır. Projesinin tanıtımı yapılan sınıf ve okulların sponsorluk çalışmaları takip edilmektedir.

2016 Mart itibariyle yaklaşık 220 ailede, 420 yetim ziyaret edilmiş ve bu yetimlerden 310’unun ihtiyaç sahibi olduğu görülerek gerekli evraklar istenilmiştir. Osmaniye, Toprakkale, Bahçe, Düziçi, Kadirli ilçelerinde yetim tespit çalışmaları sonuncunda, evrakları tamamlanan yetimlerin sisteme girişi yapılmış ve şuan 140 kardeş ailemizde 260 yetim çocuğumuza aylık 100TL sosyal yardım yapmaktayız.

2015 yılı içinde Osmaniye merkezdeki kardeş ailelerimizdeki yetim öğrenciler için yaklaşık 50 aileden 70 yetim çocuğunun katıldığı, 2016 yılında Kadirli’de 22 Aileden 40 çocuğumuzun katıldığı Karne şenliği düzenlendi, 2015 yılı içinde Osmaniye merkezdeki kardeş ailelerimizdeki yetim öğrenciler için yaklaşık 35 aileden 50 yetim çocuğunun katıldığı, Düziçi’nde 18 Aileden 40 çocuğumuzun katıldığı Ramazan İftarı ve Yardım programı düzenlendi.

2015 yılı içinde Eylül ayında kardeş ailelerimizdeki tüm yetim öğrenciler için yaklaşık 72TL değerinde Çanta, defter, kalemden oluşan kırtasiye seti yardımı yapıldı.Osmaniye İHH İnsani Yardım derneğinin Yetim Tespit timleri (YTT) ihtiyaç sahibi yetimleri bizzat evlerinde ziyaret ederek yetim tespiti yaparak yetim ailelerin sorunları dinledik ve sonrasında çözmeğe çalıştık.İfadelerini kullandı.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar