28 Mart, 2024, Perşembe
DOLAR32.3141
EURO35.0756
ALTIN2278.2

Osmaniye'de STK'lardan, Barış Pınarı Harekatına destek

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Osmaniye'de STK'lardan, Barış Pınarı Harekatına destek
Abone ol
Osmaniye'de bir araya gelen Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri, Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyinde PKK/PYD/YPG ve DEAŞ terör örgütüne karşı yürüttüğü Barış Pınarı Harekatı'na destek verdi.

Osmaniye'de bir araya gelen Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri, Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyinde PKK/PYD/YPG ve DEAŞ terör örgütüne karşı yürüttüğü Barış Pınarı Harekatı'na destek verdi.

OTSO Başkanı Devrim Murat Aksoy, oda salonunda düzenlenen basın toplantısında yaptığı açıklamada, Barış Pınarı Harekatındaki amacın, ülke sınırlarının güvenliğini sağlamak ve tehdit oluşturan terör koridorunu ortadan kaldırmak, bölgeyi PKK/PYD/YPG ve DEAŞ gibi terör örgütlerinden temizleyerek, Suriye halkını teröristlerin baskı ve zulmünden kurtarmak, bölgede huzur, güven ve barış ortamını yeniden tesis etmek olduğunu söyledi. 

Masum insanları katleden, ülke güvenliği için tehdit oluşturan terör gruplarına sessiz kalınamayacağını dile getiren Aksoy, "Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı Harekatıyla başlayıp devam eden tüm bu operasyonlarıyla Türkiye, terör örgütlerine ve destekçilerine gereken cevabı en güçlü şekilde vermektedir.  

Türkiye’nin elinden gelen tüm imkânlarını bu bölgeler için nasıl seferber ettiğim de tüm dünya kamuoyu gördü.

Çünkü biz inanıyoruz ki, gönül dünyasını ve insanları imar edemeyenler, yeryüzünü imar edemezler. Bizler Türkiye olarak yıkmaktan, yakmaktan yana hiç olmadık, olmayacağız. Tüm bu gerçekler ışığında, uluslararası camiayı, teröre karşı ortak duruş sergileme ve evrensel insan haklarını bu bölgede hâkim kılma yönünde niyetlerini açık bir şekilde göstererek, ülkemize destek vermeye davet ediyoruz." diye konuştu. 

Türkiye ekonomisine yöneltilen tehditlere karşı Türk milletinin, iş dünyası ve sivil toplum kuruluşlarının en güzel cevabı vereceğini söyleyen Aksoy, "Gün sessiz kalma değil, milli birlik ruhuyla, bir ve beraber olarak ses verme günüdür.

Öte yandan bütün vatandaşlarımızı, özellikle sosyal medyadaki bilgi kirliliği ve provokasyonlara karşı dikkatli olmaya çağırıyoruz.

Bu bölgede yaşayanlar bizim komşumuzdur, kardeşimizdir. Aynı medeniyetin, aynı kültürün, aynı inancın mensupları olan bizler arasındaki kardeşlik ve komşuluk hukukunu kimse yok edemez" ifadelerini kullandı. 

Toplantıya, OTSO, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, Baro Başkanlığı, Ziraat Odası, Hak-İş, Memur-Sen, TESK, Türk-İş, TİSK ve Kamu-Sen temsilcileri katıldı. 
 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar