29 Mart, 2024, Cuma
DOLAR32.3926
EURO35.0917
ALTIN2324.3

Osmaniye'de Muhtarlar Günü kutlandı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Osmaniye'de Muhtarlar Günü kutlandı
Abone ol
Osmaniye Muhtarlar Derneği ve Merkez Köy Muhtarları Derneği tarafından ortaklaşa düzenlenen etkinlikte "19 Ekim Muhtarlar Günü" kutlandı.
Osmaniye Muhtarlar Derneği ve Merkez Köy Muhtarları Derneği tarafından ortaklaşa düzenlenen etkinlikte "19 Ekim Muhtarlar Günü" kutlandı.

Saat 10.00'da tören alanındaki program saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. Ardından Muhtarlar Derneği Başkanı Ahmet Özener ve Merkez Köy Muhtarları Derneği adına Çardak Köy Muhtarı Melihşah Çenet tarafından birlikte Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu.



Açılış konuşması yapan Muhtarlar Derneği Başkanı Ahmet Özener, muhtarlık teşkilatının ilk defa 18 ekim 1829  tarihinde 2. Murat Tarafında kurulduğunu ve Osmanlının son dönemlerinde 1913 yılında mahalle muhtarlarının resmen kaldırıldığını ve 1933 yılına kadar gayri resmi varlığının sürdürüldüğünü söyledi. Başkan Özener, "Belediye ve zabıta gibi kuruluşların bu görevi üstlenmesi istenmiş ancak 10 yıllık süre sonunda bu uygulamanın mümkün olmadığı görüldüğünden 10 nisan 1944 yılında 4541 sayılı yasayla mahalle muhtarlıkları kurulmuştur. Bu tarihten itibaren  köy ve mahalle muhtarlarının ayrı ayrı kuruluş tarihleri oluşmuştur." dedi.

Muhtar Özener, muhtarlığın demokratik sistemlerde Cumhurbaşkanının  en alt temsilcisi durumunda bir teşkilat olduğunu belirterek, "Bugün itibariyle ülkemizde 31 bin 963 mahalle, 18 bin 229 köy olmak üzere toplam 50 bin 292 muhtar arkadaşımız görev yapmaktadır." diye konuştu.

Merkez Köy Muhtarları Derneği adına bir konuşma yapan Çardak Köy Muhtarı Melihşah Çenet ise muhtarların köy ve mahalle sakinlerinin , devlet kurumları ile ilişkilerinde aracı bir rol oynadığını ifade etti. Çenet, "Muhtarlarımız hiç bir siyasi görüşe tabi olmayan, köyüne  ve mahallesine hizmet amacıyla kendi kişiliği doğrultusunda seçilmiş ve buna layık görülmüş kişilerdir." diye konuştu.

Törenin ardından Valilik Makamını ziyaret ettiler.

Programa Belediye Başkan Vekili Mustafa Uçan, Mahalli İdareler İl Müdürü Melahat Çelik, Osmaniye Belediye Başkan Yardımcısı Fatma Teke, Ak Parti İl Başkanı Hamza Tor, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Osmaniye Şube Başkanı Durmuş Öksüz, Emniyet Teşkilatı Vazife Malulü ve Şehit Aileleri Vakfı (EMŞAV) Osmaniye Şube Başkanı Mahmut Kaplan, Muharip Gaziler Derneği üyeleri, İl Müdürleri ve merkez ve köy mahalle muhtarları katıldı.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar