20 Nisan, 2024, Cumartesi
DOLAR32.5038
EURO34.7826
ALTIN2499.5

Osmaniye'de Asker adaylarına Covid-19 testi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Osmaniye'de Asker adaylarına Covid-19 testi
Abone ol

Osmaniye'de, vatani görevlerini yapmak için birliklerine gidecek asker adaylarına, İl Sağlık Müdürlüğü birimleri tarafından koronavirüsü (Covid-19) testi yapılıyor.

Koronavirüs tedbirleri kapsamında daha önce ertelenmiş olan askerlik celp döneminin 31 Mayıs 2020 tarih itibarı ile tekrar başladığının açıklanması üzerine, ülke genelinde olduğu gibi Osmaniye Merkez ve diğer ilçelerinde de asker adaylarına Covid-19 testi yapılmaya başlandı.

Sağlık çalışanları tarafında asker adaylarının kayıtları yapılarak en elektif şartlarda PCR testi yapılmakta. Yapılan testlerden sonuçları negatif çıkan asker adayları, diğer sağlık kontrollerini de tamamladıktan sonra askere gidebilecekler. Fakat, test sonuçları pozitif çıkanlar ise tedavi süreci ve sonrasında yapılacak takip çalışmalarından sonraki bir dönemde askere gidebilecekler.

Osmaniye'de asker adaylarının yanı sıra bir çok hedef grubunda test çalışmalarına devam edilmekte olduğunu söyleyen İl Sağlık Müdürü Dr. Hasan Öznavruz, "Bakanlığımız tarafından yapılan açıklamalarda görüldüğü üzere Ülkemizde yapılan test sayısındaki artışa rağmen vakalarda belirgin bir azalma görüldüğü halde tüm vatandaşlarımızın tedbirleri elden bırakmaması gerekmektedir. Bu süreçte tüm sağlık çalışanlarımız çok büyük bir mücadele vermektedirler.

Sağlık çalışanlarımız 7 gün 24 saat mesai gözetmeksizin çalışarak hastalığın bulaştığı kişileri sağlığına kavuşturmak adına elinden gelen tüm çabayı göstermekte ve göstermeye devam etmektedir. Özellikle bu süreçte il dışından şehrimize gelen ve akraba ziyaretinde bulunanların gerekli önlemleri alarak kendilerini koruması, Covit-19 tanısı veya öyküsü olanların mutlaka Sağlık Kuruluşlarına bilgi vermesi birimlerimiz tarafından takip edilmesi süreci atlatmamız için çok büyük önem arz etmektedir. Maske ve sosyal mesafe kuralına uyulmasına özen gösterilmesi gerekmektedir. Vatandaşlarımız yaşadığımız Koronavirüs Pandemisi döneminde çok duyarlı olmalı ve normalleşme sürecinde Sağlık Bakanlığının açıkladığı tedbirleri harfiyen yerine getirmelidir." dedi.

Dr. Öznavruz, kontrollü sosyal hayata geçilen dönemde, korumak ve korunmak için maske, sosyal mesafe ve kişisel hijyenin şart olduğunu vurgulayarak tedbirin elden bırakılmaması gerektiğini söyledi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar