19 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.5883
EURO34.8256
ALTIN2507.4

Osmaniye'de 19 Mayıs buruk kutlandı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Osmaniye'de 19 Mayıs buruk kutlandı
Abone ol
Osmaniye'de 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı düzenlenen sade törenle kutlandı.
Osmaniye'de 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı düzenlenen sade törenle kutlandı.

Gelen şehit haberi nedeniyle, halk oyunu ve paramotor gösterisi iptal edildi. 

Atatürk Anıtı önündeki tören, Atatürk Anıtına Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ökkeş Demir tarafından çelenk sunulması ile başladı.

Daha sonraki programlar ise 7 Ocak Stadyumunda devam etti.



Vali Kerem Al, beraberinde Belediye Başkanı Kadir Kara ve Garnizon Komutanı Tankçı Kurmay Albay Şefik Atak ile birlikte törene katılan sporcuların ve vatandaşların bayramını kutladı.

Ebediyete intikal eden Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve şehitler için 1 dakikalık saygı duruşu akabinde İstiklal Marşı sonrasında Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ökkeş Demir günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı.

Ökkeş Demir, " Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere,silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi şükranla anarken; 19 Mayısların manevi atmosferinin, birlik ve beraberliğimize vesile olmasını temenni ediyorum. 19 Mayıs;  Milletimizin "Ya istiklal ya ölüm" parolası ile çıktığı vesonunu zaferle taçlandırdığı bu kutlu yolculuğun ilk adım günüdür. 19 Mayıs; tarih sahnesinde milletimizin bir defa daha şaha kalkışının, başlangıç günüdür. 19 Mayıs; milletimizin azminin ve manevi gücünün, askeri gücü çok daha fazla olan devletleri mağlup edebileceğinin, ispat günüdür. 19 Mayıs; Milli Egemenlik ve Milli iradenin hâkimiyet günüdür.



19 Mayıs; geleceğimizin teminatı olan gençliğe güven günüdür." dedi. Konuşmasında gençlere de seslenen Demir, "Bu bayram sizin, bu hafta sizin. siz; milletin temel direği, dinamiğisiniz. geleceğimizin teminatısınız. Cumhuriyet sizlerin omuzları üzerinde yükselecektir. Cumhuriyetimizin kurucuları, nasıl ki o dönemin gençliğine güvendiyse; 2023 hedefinde de; vatan sevdanıza, millet sevdanıza, manevi duygulara bağlılığınıza, yani sizlere güvenilmekte ve inanılmaktadır. Bu yolda bir olmalıyız, birlik olmalıyız, diri olmalıyız. hepiniz farklı yetenek ve ilgi alanına sahipsiniz. birbirinizi tamamlayacaksınız. spor, eğitim, güzel sanatlar alanlarında, geleceğin Türkiye’sinin inşasında görev alacaksınız. Bu büyük devleti sonsuza dek yaşatacaksınız." şeklinde konuştu.


                 Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ökkeş Demir


Sağlık Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan "Okullarda Fiziksel Aktivitenin Arttırılması" protokolü kapsamında başarılı 69 öğrenciye bisiklet Vali Kerem Al ve diğer protokol üyeleri tarafından dağıtıldı. Bisikletlerini alan öğrenciler, Statta tur attılar.

Daha sonra Ulusal ve Uluslararası müsabakalarda dereceye girenler ile 15-19 Mayıs Gençlik Haftası Kutlama Etkinlikleri Çerçevesinde dereceye giren sporculardan birinci olan sporculara Vali Kerem Al ve diğer protokol üyeleri ödül olarak çeşitli hediyeler verdi.



Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'nde, PKK'lı teröristlerin askeri arkaca düzenlediği bombalı saldırıda şehit olan 30 yaşındaki Ulaştırma Uzman Çavuş Veli Demiryürek'in şahadet haberi nedeni ile Osmaniye Yöresel halk Oyunları Gösterisi ve Paramotor Uçak Gösterisi iptal edilirken, Jimnastik Muay Thai, ve Tekvando gösterileri ise kısa bir şekilde sunuldu.




  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar