19 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.8405
EURO34.6919
ALTIN2515.3

Ortadoğu Gıda Fuarı’na Osmaniye’den katılım

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Ortadoğu Gıda Fuarı’na Osmaniye’den katılım
Abone ol
Bölgedeki gıda firmalarının, DOĞAKA desteği ile 2014 Abu Dabi Sıal Middle İast Gıda Fuarı (Sıal Me 2014 Fuarı)’na, Hatay, Kahramanmaraş ve Osmaniye illerinden firmalar katıldı.
Bölgedeki gıda firmalarının, DOĞAKA desteği ile 2014 Abu Dabi Sıal Middle İast Gıda Fuarı (Sıal Me 2014 Fuarı)’na, Hatay, Kahramanmaraş ve Osmaniye illerinden firmalar katıldı.
 
Birleşik Arap Emirlikleri Abu Dabi başkentinde düzenlenen fuara bir çok ülkeden  firmalar katılırken Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı desteği ile bölgemizin Hatay, Kahramanmaraş ve Osmaniye illerinde gıda ve gıda teknolojileri alanlarında faaliyet gösteren 10 firmaya fuara katılım sağlandığı bildirildi.

DOĞAKA’nın İstanbul Ticaret Odası (İTO) kapsamında katılım sağladığı söz konusu fuara, DOĞAKA Yönetim Kurulu Başkanı  ve Osmaniye Valisi  Kerem AL, DOĞAKA Kalkınma Kurulu Başkanı  ve Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Rektörü  Prof.Dr. Orhan BÜYÜKALACA, DOĞAKA Yönetim Kurulu Üyesi ve Osmaniye Ticaret ve Sanayi Odası (OTSO) Başkanı  Murat TEKE ile OTSO Yönetim Kurulu Üyesi   İsmail ANDIRIN ile Ajansın Genel Sekreteri  Onur YILDIZ, DOĞAKA bünyesinde görev yapmakta olan uzman Figen GÖKŞEN ve uzman Mehmet Turgut YILMAZ tarafından katılımları ile birlikte firmalara yabancı dil desteği de sağlandığı kaydedildi.

Firmaların stantlarına, Dışişleri Bakanlığı Abu DHABİ Büyükelçisi Şefik Vural ALTAY, Ekonomi Bakanlığı Ticaret Müşaviri Erdinç ERBAY tarafından nezaket ziyaretlerinde bulunuldu.

Büyükelçi ve Ticari Müşavir’e, TR63 Düzey 2 Bölgesi illerimiz olan Hatay, Kahramanmaraş ve Osmaniye’deki öne çıkan sektörlerimiz hakkında bilgi verilirken, bölgenin yatırım imkanları tanıtıldı ve Abu Dabi’de ihracat konusunda Ajans vasıtasıyla, özel sektör temsilcileri  ile tanışma ve iş birliği gerçekleştirilmesi hususunda görüşmeler yapıldığı belirtildi.

2014 Abu Dhabi SIAL MIDDLE EAST Gıda Fuarı’nda, DOĞAKA desteğiyle fuara katılım sağlayan bölge  firmaları; Arjantin, Avustralya, Kanada, Çin, Mısır, Gürcistan, Ermenistan, Endonezya, İtalya, Güney Kore, Litvanya, Malezya, Litvanya, Fas, Pakistan, Polonya, Portekiz, Tayvan, ABD ve Vietnam olmak üzere birçok ülkenin sektör temsilcisi tarafından ilgiyle ziyaretinin sağlandığı bildirildi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar