19 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.5776
EURO34.8691
ALTIN2492.0

Okul servis araçları sürücülerine eğitim semineri

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Okul servis araçları sürücülerine eğitim semineri
Abone ol
Osmaniye İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü tarafından, ildeki okul servis araçları sürücülerine yönelik bilgilendirme toplantısı düzenlendi.
Osmaniye İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü tarafından, ildeki okul servis araçları sürücülerine yönelik bilgilendirme toplantısı düzenlendi.


Valilik Ahmet Cevdet Paşa Salonundaki Toplantıya, Milli Eğitim Şube Müdürü Mahmut Gök, Minibüs ve Servis Odası Başkanı Bedrettin İşler, Trafik Tescil Denetleme, Bilgi İşlem ve Muhabere Elektronik Şube Müdürü Orhan Aydın ve okul servis araç şoförleri katıldı.


ÇOCUKLARA HER BAKIMDAN ÖRNEK OLUNMALI!
Çocukların, evlerinden okullarına, okullarından evlerine taşımakla görevli ve sorumlu olan servis aracı sürücülerinin, kılık kıyafetleri, hal ve hareketleri, konuşmaları, araç kullanma ve trafik kurallarına uyma alışkanlıkları, çocuklar tarafından dikkatle izlenmekte ve örnek alınmakta olduğunu belirten Emniyet Amiri Orhan Aydın, her ne kadar bu tür araç sürücülerinin asıl görevi, çocukları okullarına ve evlerine güvenli şekilde götürüp getirmek olsa da, onlara her bakımdan tutum ve davranışlarıyla da örnek olmaları gerektiğini söyledi.


Trafik kazalarında oluşabilecek can ve mal kaybını önleye bilmek amacıyla okul servis araçları sürücülerinin dikkat etmeleri gereken kurallar hakkında da bilgiler veren Aydın, "Emniyet kemerleri her bir koltukta eksiksiz ve standartlara uygun olmalıdır. Işıklı dur levhası standardında, arka sol camda, otomatik açılan kapıya bağlı ve çalışır durumda olmalı ve yalnızca öğrenci indirme-bindirme esnasında kullanılmalıdır.  Taşıt içi düzeni sağlamak, okul öncesi eğitim ve ilköğretim öğrencilerinin inme ve binmeleri sırasında yardımcı olmak üzere rehber personel bulundurmalıdır.


Okul servis aracı olarak kullanılacak taşıtlar temiz, bakımlı ve güvenli durumda bulundurulmalı, 6 ayda bir bakım ve onarımları yaptırılmakla birlikte; taşıtların cinsine göre Karayolları Trafik Yönetmeliğinin öngördüğü periyodik muayeneleri de yaptırılmış olmalıdır. Taşıtlarda görüntü ve müzik sistemleri taşıma hizmeti sırasında kullanılmamalıdır. Şoförler, son beş yıl içerisinde; bilinçli taksirli olarak ölümlü trafik kazalarına karışmamış olmalı, alkollü olarak araç kullanma ve hız kurallarını ihlal nedeniyle, sürücü belgeleri birden fazla geri alınmamış olmalıdır. Araçların kapıları sürücü kontrolünde otomatik açılıp kapanabilir ve araç camları ise tel kafes taktırılmış olmalıdır. Servis sürücüleri ve çalışanlarının bulaşıcı hastalık taşıyıp taşımadıklarının belirli periyotlarla kontrolünü sağlanmalı ve belgelendirilmelidir." dedi.


KONUŞURKEN ARGO SÖZCÜKLER KULLANILMAMALI
İndirme-bindirme kuralları ve okul servis araç sürücüsünün dikkat etmesi gereken hususlar hakkında da bilgi veren Aydın, "Sabah geç kalan, emniyet kemeri takmayan, araç içi kurallara uymayan ve benzeri davranışlarda bulunan öğrencilere kırıcı sözler söylenmemeli, uygun olmayan bir davranış varsa, “Araç İçi Uygunsuzluk Formu” doldurularak, servis müdürlüğüne iletilmelidir. Öğrencilerin belirtilen güzergah dışında farklı yerlerde inme talepleri kabul edilmemeli, sorun çıkması durumunda ilgililere ve öğrenci velisine bilgi verilerek, görüş ve kararları doğrultusunda hareket edilmelidir. Öğrencilerle iletişim kurulurken dikkat edilmeli laubali davranışlardan kaçınılmalı, şaka yapılmamalı, konuşurken argo sözcükler kullanmamalıdır." diye konuştu.


İbrahim EMÜL


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar