23 Nisan, 2024, Salı
DOLAR32.575
EURO34.9092
ALTIN2436.6

Okul sağlığı ve Beyaz bayrak projeleri

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Okul sağlığı ve Beyaz bayrak projeleri
Abone ol
Osmaniye’de “Beyaz bayrak işbirliği protokolü” kapsamında İl Sağlık Müdürlüğü ile  İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından çalışmalar devam ediyor.

Osmaniye’de “Beyaz Bayrakişbirliği protokolü” kapsamında İl Sağlık Müdürlüğü ile  İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından çalışmalar devam ediyor.

Ülke  genelinde geleceğimizi emanet edeceğimiz çocuklarımızın beden ve ruh sağlığını korumak geliştirmek, yaşam kalitesini yükseltmek, temizlik ve hijyen konusunda yeterli eğitim almış sağlıklı nesiller yetiştirmek, öğrencilerimizin hijyenik bir ortamda eğitim ve öğretim almalarını sağlamak amacıyla Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı arasında 2006 yılında yapılan “Beyaz Bayrak İşbirliği Protokolü” kapsamında Osmaniye  İl Sağlık Müdürlüğü  ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü ortaklaşa olarak çalışmalarının sürdürüyor.

Osmaniye İl Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığına bağlı Çevre ve Çalışan Sağlığı Biriminde 26/01/2018 tarihinde yapılan görüşmede; İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Erbay Tan, Milli Eğitim Şube Müdürü Musa Aydın, Milli Eğitim Şube Müdürü Hasan Karkın, Milli Eğitim Şube Müdürü Abdullah Tekdemir Çevre ve Çalışan Sağlığı Birim Sorumlumuz Süleyman Doğan çalışmalar hakkında görüş alışverişinde bulundu.

Yapılan görüşmede  Beyaz Bayrak işbirliği protokolü kapsamında; İlimizde eğitim öğretim veren okullara gerekli duyuruların yapılmasına ve bu kriterlere uygun okulların arttırılmasına  yapılan değerlendirmeler sonucunda “Beyaz Bayrak” ve “Prinç Levha”nın İl Sağlık Müdürü ve İl Milli Eğitim Müdürü tarafından söz konusu hak eden okullara verilmesi, okul sağlığının  korunması ve geliştirilmesi amacıyla okullarımızın temizlik ve hijyen konusunda teşvik edilmesi, kantin, yemekhane, kafeterya, büfe, çay ve pansiyon vb. yerlerin hijyen yönünden denetiminin sağlanması ve yapılacak çalışmalara hız verilmesi gibi konular da  görüş alışverişinde bulunulduğu bildirildi. 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar