28 Mart, 2024, Perşembe
DOLAR32.3313
EURO35.0803
ALTIN2298.7

OKÜ’de Kudüs için basın açıklaması

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
OKÜ’de Kudüs için basın açıklaması
Abone ol
Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi (OKÜ) kulüplerinden Akademik Düşünce Eğitim Medeniyet (ADEM) Kulübü OKÜ Kütüphane önündeki alanda Kudüs için basın açıklaması düzenledi.

OsmaniyeKorkut Ata Üniversitesi (OKÜ) kulüplerinden Akademik Düşünce Eğitim Medeniyet (ADEM) Kulübü OKÜ Kütüphane önündeki alanda Kudüs için basın açıklaması düzenledi.

Düzenlenen Kudüs Basın açıklamasına Memur-sen ve  Eğitim Birsen İl Başkanı Mahmut Kahraman, OKÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cafer Kayadelen, Yrd. Doç. Dr. Servet Önal, Öğretim Görevlisi Ahmet Loğoğlu, kulüp öğrencileri ve Üniversite  öğrencileri katıldı.

Kulüp Başkanı Ahmet Selim Durna, hazırlanan ‘Kudüs İçin Direniş, İnsanlık İçin Diriliş’ başlıklı basın açıklamasını okudu. 

Basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi; “Küresel dünya sisteminin çatırdamasıyla ortaya çıkan endişe, emperyalistleri gün geçtikçe daha da korkutmakta ve iktidarlarını sabit kılabilmeleri adına şiddetin boyutunu gün geçtikçe derinleştirmektedir. Ekmeğini şiddet üzerinden kazanan bu şer odaklarının son hamlesi; bütün inançlarca kutsal sayılan,

Yüce Allah’ın mesajını insanlığa iletmeleri üzere görevlendirdiği Peygamberlerin birçoğunun yaşamış olduğu kısaca ‘Her şeyin başladığı yer’ olarak tanımlayabileceğimiz insanlığın ortak mirası Kudüs’ün ABD tarafından İsrail’in başkenti olarak kabul edilmesidir.

Yıllardır bütün dünyanın gözeri önünde bir insanlık trajedisinin yaşandığı Filistin’in işgaline duyarsızlık bugün, olayı farklı noktalara taşımış ve şiddetin iktidarını sürenlere insanlığın ortak mirasına göz koyabilecek cesareti vermiştir.

Her anlamda ortak yaşama kültürünün sembolü haline gelmiş bu kadim ve kutsal şehri tek tipleştirme girişimi bu şehrin kültürel ve tarihi kodlarına aykırı olmakla beraber yaşadığımız coğrafyanın huzur ve istikrarını da tehlikeye atmaktadır.

Bu anlamda ABD Başkanı Donald Trump’ın Tel Aviv’de bulunan İsrail Büyükelçiliğini Kudüs’e taşıma ve Kudüs’ü İsrail’in Başkenti olarak tanıma kararını hukuk dışı, sorumsuz ve kışkırtıcı buluyor ve bu adımı şiddetle kınıyoruz.”

Basın açıklaması sırasında, toplanan gurup tarafından sloganlar atıldı. Basın açıklaması sonrasında grup sessizce dağıldı. 
 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar