28 Mart, 2024, Perşembe
DOLAR32.3302
EURO35.0914
ALTIN2298.0

OKÜ’de İİBF Günleri etkinliği

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
OKÜ’de İİBF Günleri etkinliği
Abone ol
Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi, İİBF Günlerinde TAV Ceo’su Sani Şener öğrencilerle buluştu.
Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi, İİBF Günlerinde TAV CEO’su Sani Şener öğrencilerle buluştu.

Osmaniye Korkut Ata Üniveristesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi 10. Yıl etkinlikleri kapsamında düzenlediği İİBF Günleri söyleşisinde Türkiye’nin dünyadaki lider markası olan TAV Havalimanlarının Yönetim Kurulu Başkanı Sani Şener’i ağırladı.

OKÜ Amfi’sinde gerçekleşen söyleşiye başta Osmaniye Valisi Kerem Al olmak üzere OKÜ Rektörü Prof. Dr. Murat Türk, Vali Yardımcısı Mehmet Öz, Osmaniye Belediye Başkan Yardımcıları Fatma Teke, Hacer Burcu Yüceer, İl Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Murat Teke, Üniversitemiz İİBF Dekanı Prof. Dr. Zeynep Türk ile Üniversitedeki  akademisyenleri ve öğrencileriyle birlikte İskenderun Teknik Üniversitesi öğrencileri katıldı.

OKÜ Amfi’de gerçekleşen söyleşide öğrencilerine sosyal faydanın önemli olduğunu ifade eden TAV Havalimanlarının Yönetim Kurulu Başkanı Sani Şener, “Sosyal faydalarla taçlanmamış bir başarı, başarı değildir”diye konuştu.

Anadolu Üniversitelerine çok önem verdiğine değinen TAV Havalimanlarının Yönetim Kurulu Başkanı Sani Şener, “Ne okumuş olduğunuz Üniversitenin adı ne de okumuş olduğunuz bölümün adı sizin kırk yıl sürecek olan iş hayatınızı yönlendiremez. Dört yıl sizin hayatınızı yönlendiremez. Türkiye’de marka Üniversiteler var ama önemli değil. Üniversitede aldığınız diplomanın dört yıl süresi vardır. Bu süre içerisinde değişme becerisi gösteremediyseniz ve yenilemediyseniz diplomanın zaten hiçbir geçerliliği olmaz.” diye konuştu.

Şener, ‘TAV, Çalışanlarına Kodlama Öğretiyor.’

Şener, “Dünyada dijital alfabe geçerli, hepimiz bu alfabe ile iletişime geçiyoruz. Bizde TAV Havalimanları işletmeciliği olarak tüm çalışanlarımızın çocuklarına kodlama öğretiyoruz. Gelecek bunun üzerine kurulu.” dedi.

Şener,’ Başarılı Olmak İçin Geleceği Yönetmeliyiz.’

Çok çalışarak ve en önemlisi yenileme becerileriniz ile gelişen dünyaya ayak uydurarak başarıya ulaşılabileceğini ifade eden TAV Havalimanları İşletmeciliği Yönetim Kurulu Başkanı CEO’su
Sani Şener, “Hepiniz hayatınızda bir proje yöneteceksiniz. Başarılı proje yönetimi bir projeyi zamanında istenilen kalitede istenilen bütçenin içerisinde bitirmektir. Bunu yeterli olmuyor ama başarılı olabilmek için geleceği de yönetmeniz gerekir. Bunlardan da önce vizyonu koymanız ardından hedefi koymak ve doğru koltuklara doğru insanları koymak gereklidir. Bir şirketin ya da bir şahsın üç tane sermayesi vardır. Birincisi fiziksel sermaye; para, ikincisi entelektüel sermaye yani bilginiz, iş yapma teknikleriniz, insan kaynaklarınız üçüncüsü ise sosyal sermayedir, birbirinizi tanımanızdır.” diye konuştu. Haber Merkezi

Şener, ’Kriz yönetimi ile risk yönetimi birbirinden ayrı şeylerdir. Risk yönetimi aslında kurumsallıktır. Bir kurallar bütünüdür. Bir riski nasıl yöneteceğinize dair kurallar bütünüdür. Önceden görüp yazılanlardır. Kriz yönetimi operatörlüktür. Olay olmuştur. Bundan sonra siz kötüye gitmeyi engellemeniz gerekir. ‘dedi.

Söyleşi TAV Havalimanlarının Yönetim Kurulu Başkanı Sani Şener’in sunumunun ardından soru cevap ile devam etti.

Söyleşinin sonunda Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Murat Türk, TAV Havalimanlarının Yönetim Kurulu Başkanı Sani Şener’e günün anısı dolayısıyla çiçek ve hediye takdim etti.

İİBF Günleri kapsamında düzenlenen söyleşi de İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zeynep Türk de Şener’e Üniversitemizin isminin yazılı olduğu tabağı takdim etti.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar