25 Nisan, 2024, Perşembe
DOLAR32.5894
EURO35.0328
ALTIN2428.1

OKÜ’de “Enerji Günü Konferansı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
OKÜ’de “Enerji Günü Konferansı
Abone ol
Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi (OKÜ) kulüplerinden Yenilenebilir Enerji Kulübü Üniversite Rektörlük Büyük Salonda 2. Enerji Günü Konferansı düzenledi.
Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi (OKÜ) kulüplerinden Yenilenebilir Enerji Kulübü Üniversite Rektörlük Büyük Salonda 2. Enerji Günü Konferansı düzenledi.

Osmaniye Milletvekilleri Doç. Dr. Ruhi Ersoy ve Mücahit Durmuşoğlu’nun mesajlarının okunmasıyla başlayan konferansın açılış konuşmasını Yenilenebilir Enerji Kulübü başkanı Mehmet Çift yaptı.

Düzenlenen konferansa Üniversite  Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sabri Ulukanlı, Bahçe MYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Bülent Yanıktepe, Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi OKÜSEM Müdürü Yrd. Doç. Dr. Adnan Bozdoğan, Enerji Sistemleri Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ertaç Hürdoğan, Yrd. Doç. Dr. Esra Telli, OKÜSEM Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Osman Kara ile çok sayıda öğrenci katıldı.



Kulübün kuruluş amaçlarından sözeden Çift, Yenilenebilir Enerji Kulübü Üniversitenin varoluşu ile ilgili kurulan bir kulüptür. Kulübümüz toplumsal olarak sorumlulukların bilincinde olan bireyler yetiştirmek üzere çalışıyor. Buna bağlı olarak eğitimler, paneller düzenliyor.

Çift’ten sonra kürsüye gelen Yenilenebilir Enerji Kulübü Danışman hocası Bahçe Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Bülent Yanıktepe, “kulüpler eğitim öğretim faaliyetlerin yanına bu türlü sosyal faaliyetleri yürütmekle görevlilerdir. Bunu en etkin ve en iyi şekilde yürütmek için 2009 yılından bu yana çabalıyoruz. Bu kapsamda OKÜ Rektörü Prof. Dr. Murat Türk’e teşekkür ediyorum”dedi.

Açılış konuşmaların ardından Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı Elektrik Üretim Anonim Şirketi’nden ARGE Uzmanı Makine Yüksek Mühendisi Emrah Berat Birsen kurumun tanıtımını, enerji yönetimini ve enerji verimliliği ile santrallerdeki uygulamalar hakkında bilgiler verdi.

Daha sonra kürsüye gelen Zorlu Gökçedağ Enerji Santral Müdürü Oktay Ertuğrul, Rüzgar Enerji Santrallerinin nasıl kurulduğu ile ilgili bilgiler aktarırken Ertuğrul’dan sonra ‘Nükleer Enerji ve Radyosyon’’ başlıklı sunumu OKÜ Fen Edebiyat Fakültesi Fizik Bölümü Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hakan Öztürk yaptı. 

Öztürk, Sigarada Radyoaktivite bulunmaktadır. Günde 1-9 sigara içimi ile 1 yılda alınan 3,4 Sv’lık dozdur, bu da ancak bir kişinin 10000 göğüs röntgen filmi çektirmesiyle alabileceği çok yüksek bir doza eşdeğerdir. Eğer günde 2 paket sigara içen bir insansanız 1 yılda aldığınız radyasyon dozu 14,1 Sv’dır (Sievert) ve bu doz birden alınırsa bir insan anında ölür.’diye konuştu.
 
Öztürk, ‘Nükleer enerji mi nükleer teknoloji mi diye bana sorulsa ben nükleer teknoloji derim. Nükleer santraller normal çalışma rejimleri boyunca arka plan (doğal) radyasyonuna, diğer kaynaklardan (doğal veya insan yapımı; radon, kozmik, yer kabuğu, hastane uygulamaları) çok çok daha az katkı sağlar.’dedi.

Konferansta daha sonra Enerjisa Tufanbeyli Termik Santral İşletme Müdürü Mehmet Çelik ve ARER Enerji ve Çevre Sistemleri Proje Yöneticisi Erbay Ersoy sunumlarını yaptı.

Sunumlarından ardından öğrencilerin sorularını yanıtlayan,  Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı Elektrik Üretim Anonim Şirketi’nden ARGE Uzmanı Makine Yüksek Mühendisi Emrah Berat Birsen, Zorlu Gökçedağ Enerji Santral Müdürü Oktay Ertuğrul, OKÜ, Fen Edebiyat Fakültesi Fizik Bölümü Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hakan Öztürk, Enerjisa Tufanbeyli Termik Santral İşletme Müdürü Mehmet Çelik ve ARER Enerji ve Çevre Sistemleri Proje Yöneticisi Erbay Ersoy’a Yenilenebilir Enerji Kulübü Danışman hocası Bahçe Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Bülent Yanıktepe tarafından hediyelerin takdimi gerçekleştirmesi ile konferans sona erdi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar