25 Nisan, 2024, Perşembe
DOLAR32.5259
EURO34.9911
ALTIN2424.6

OKÜ’de “Enerji Günü” Konferansı düzenlendi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
OKÜ’de “Enerji Günü” Konferansı düzenlendi
Abone ol
Osmaniye korkut Ata Üniversitesi Öğrenci kulüplerinden Yenilebilir Enerji kulubü tarafından Enerji günü etkinliği düzenlendi.
Osmaniye korkut Ata Üniversitesi Öğrenci kulüplerinden Yenilebilir Enerji kulubü tarafından Enerji günü etkinliği düzenlendi.

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Rektörlük Büyük Salonda EnerjiSa İşletmeler Müdürü Mehmet Çelik, Akkuyu Nükleer A.Ş den Eyyüp Lütfi Sarıcı, Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Nedim Şener’in sunumları, öğrenci ve akademisyenlerin katılımlarııyla Enerji Günü gerçekleşti.

Yenilenebilir Enerji Kulübü Başkanı Elif Karagöz’ün Kulüp Danışmanı, Enerji Sistemleri Mühendisliği Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Bülent Yanıktepe ve OKÜ Enerji Sistemleri Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Coşkun Özalp’e teşekkür ederek yaptığı konuşma ile başlayan konferansın ilk sunumunu Akkuyu Nükleer A.Ş den Eyyüp Lütfi Sarıcı yaptı.

Türkiye’nin nükleer sektörü kurma ve geliştirme hedeflerine dair bilgiler aktaran Akkuyu Nükleer A.Ş den Eyyüp Lütfi Sarıcı, “Nükleer santral gibi büyük enerji tesislerinin inşaatı sayesinde inşaat, sanayi, ulaşım, altyapı, eğitim ve tıp başta olmak üzere ülkenin tüm alanlarında ciddi gelişmeler kaydetmenin yanı sıra nükleer güç santrallerinin inşaatı on binlerce ilave iş imkânı ile birlikte modern-ileri teknolojiyi beraberinde getirir” ifadelerini kullandı.

Sarıcı’dan sonra konuşmacı olarak sahneye EnerjiSa İşletmeler Müdürü Mehmet Çelik çıktı.

Çelik, üretici olarak devlete elektrik sattıklarından ama devletin şebekesini kullandıklarından dolayı da destek sunduklarını söyledi.

“Günden güne gelişen bir ülke konumunda olan Türkiye’nin sanayisinin birçok ülke ile rekabet edebilir bir hale gelmesi gerekiyor” ifadesini kullanan Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Nedim Şener, “Zaman geçtikçe enerjiye olan talep artıyor. Tasarruftan da bahsediliyor, haklılar da ama bunun yanında enerjiyi de doğru kullanmalıyız. Ama ne kadar da tasarruflu kullanırsak kullanalım gelişen teknoloji ile insan hayatına giren birçok alet var. Bu da elektrik tüketimini arttırıyor” şeklinde konuştu. “Türkiye’de nükleer enerji olmalı” diyen Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Nedim Şener, “Bakıldığı zaman çevre anlamında en iyi enerji kollarından birisi nükleerdir. Sıfır emisyona yakındır. Bunun yanında ülkemizde elektrik maliyetlerini aşağıya doğru çekecek. Kurulacak Akkuyu ve diğer santraller ülkemizin elektrik anlamında bel kemiği olacak. Ülkemizin menfaatlerini düşünüyorsak Nükleere karşı çıkmamamız gerekiyor” dedi.

Konferansa konuşmacı olarak katılan EnerjiSa İşletmeler Müdürü Mehmet Çelik, Akkuyu Nükleer A.Ş den Eyyüp Lütfi Sarıcı ve Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Nedim Şener’e çiçek ile birlikte teşekkür belgesi takdimini OKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Türk yaptı.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar