24 Nisan, 2024, Çarşamba
DOLAR32.5249
EURO34.8099
ALTIN2422.1

OKÜ’de Camiler ve din Görevlileri Haftası programı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
OKÜ’de Camiler ve din Görevlileri Haftası programı
Abone ol
Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi (OKÜ) İlahiyat Fakültesi öğrencileri tarafından Camiler ve Din Görevlileri Haftası dolayısıyla hazırlanan “Cami ve Namaz ile Diriliş” konulu program OKÜ Amfisi’nde yapıldı.
Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi (OKÜ) İlahiyat Fakültesi öğrencileri tarafından Camiler ve Din Görevlileri Haftası dolayısıyla hazırlanan “Cami ve Namaz ile Diriliş” konulu program OKÜ Amfisi’nde yapıldı.

Bu yıl, dinimizin direği olan namaz ibadetine olan ihtiyacın daha yüksek bir sesle dile getirilmesi ve camilerdeki cemaatsizlik sorununa hem bireysel hem de toplumsal açıdan dikkat çekmek amacıyla Camiler Haftasının temasının “Cami ve Namazla Diriliş” şeklinde belirlendiğini ifade eden Osmaniye İl Müftüsü Ramazan Çortul, “Bugün biz de camilerimizi sadece ibadet mekânı olmaktan ziyade çocukların, gençlerin gelip de sosyal, kültürel ve sportif anlamda yararlanabilecekleri bir mekân haline getirmeyi hedefliyoruz. Yapılacak yeni camilerde caminin bütün insanları kucaklayacak bir biçimde yapılmasına özen göstereceğiz” ifadelerini kullandı.

Bütün İslami konuların değerlendirilirken niyetlere göre değerlendirildiğini söyleyen Çortul, “Bir insanın canı gönülden ibadet etmekse niyeti Cenab-ı Zülcelâl ona niyetinin karşılığını verecektir. Namazı kılmak değil, namazın bizi kılması gerekir. Dolayısıyla namazı ikame etmek, namazın bizi ayakta tutması gerekir” dedi.
 
Çortul, “Bu haftanın ruhlarımızın temizlenmesine sıkıntılarımızın gitmesine vesile olmasını temenni ederken, bilhassa da terör belasından bizi uzaklaştırmasını diliyorum” diyerek sözlerine son verdi.

Programda, İl Müftüsü Ramazan Çortul’un konuşmasının ardından OKÜ İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ali Çolak söz aldı.

Sunumuna camilerin önemini anlatarak başlayan OKÜ İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ali Çolak, “Her dinin bir ibadet yeri vardır. İslam’da mescittir.

Yeryüzü bir mescit olarak kılınmıştır. Dünya bize mescit kılınmışsa mescitte namaz kılabilmek için gerekli nezafet sağlanmalı, kaynaşma da orada sağlanmalıdır.

Mescitler hayatın merkezini oluşturan toplumun problemlerinin çözüldüğü yerlerdir. Dünyaya mesajlar hep mescitlerden verildi” ifadelerini kullandı.

“Terör olayları bugün ülkenin başına bela ise demek ki problemlerimiz var” diyen Doç. Dr. Ali Çolak, “Farklılıklar problem haline dönüşmüş demektir. Diyanet İşleri Başkanlığı’nın da bu dönüşümü, parçalanmayı nasıl engelleyebiliriz diyerek  ‘Cami ve Namazla Diriliş’ başlıklı bir tema seçtiğini düşünüyorum”dedi.

Sunumun ikinci bölümünde ise namaz konusuna yer ayıran Doç. Dr. Ali Çolak, “Namaz tüm dinlerde bulunan bir ibadettir ve miraçta farz kılındı. Namaz dinin direği, müminin miracıdır. Namaz insanı maddi manevi kirlerden temizler. Namaz için önce gusül sonra da abdest gerekir” diye konuştu.

OKÜ İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ali Çolak, Namazın aşkla kılınması gerektiğine de Peygamber Efendimizin şu sözleriyle dikkat çekti: “Dünyanızdan bana üç şey sevdirildi: güzel koku, helal nisa (kadın), gözüm nuru olan namaz. Kalpler namazla ve mescitle alakalı olmalı.”

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar