19 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.5681
EURO34.7434
ALTIN2491.2

Öğretmenlerden Arama Kurtarma Ekibi!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Öğretmenlerden Arama Kurtarma Ekibi!
Abone ol
Osmaniye’de Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde gönüllü bir grup öğretmen tarafından oluşturulan Arama kurtarma ekibi eğitimlerini tamamladı.

Osmaniye’de Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde gönüllü bir grup öğretmen tarafından oluşturulan Arama kurtarma ekibi eğitimlerini tamamladı.

Osmaniye İl Milli Eğitimi Müdürlüğü İSGB'den sorumlu İşveren Vekili Şube Müdürü Hasan Karkın ve İSGB İl Koordinatörü Mehmet Ekiz organizesinde ilimiz okullarında görev yapan Arama Kurtarma ve Tahliye Ekiplerine 10 saatlik Temel Afet Bilinci Eğitimi verildi.

Eğitimlerini başarı ile tamamlayan gönüllü öğretmenlerden oluşan, İl İSGB bünyesinde Okul/Kurumların koordinasyonunu sağlayacak Afet durumlarında talep olduğunda her türlü arama kurtarma çalışmalarına katılabilecek 24 kişilik Arama Kurtarma Ekibi kuruldu.

Oluşturulan ekibe 11-14 Haziran 2019 tarihleri arasında verilen eğitimin, teorik kısımları Osmaniye İl Milli Eğitim Müdürlüğü Sivil Savunma Uzmanı Eyyüp Türker ve Bahçe İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü İş Güvenliği Uzmanı Ayhan Yılmaz tarafından, Osmaniye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde verildi.

Eğitimlerin uygulamalı kısımları ise İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekipleri ve Osmaniye Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü Başkanı ve Beden Eğitimi Öğretmeni Yücel Erdoğan tarafından Kastabala Antik Kentinde verildi.

Eğitimin son gününde Osmaniye Mesleki Teknik Anadolu Lisesinde yapılan çalışmaları yerinde incelemek üzere  İl Milli Eğitim Müdürü  Aydın Albak ve Osmaniye İl Afet ve Acil Durum Müdürü Serhat Bulut ziyaret ederek çalışmaları izlediler.

Ziyaret  sırasında Milli Eğitim Müdürü  Aydın Albak;  "Ülkemiz geneli gibi Osmaniye ilimiz de tehlikeli deprem kuşağında bulunmaktadır. Bu durum her türlü doğal afete karşı hazırlıklı olmayı gerektirmektedir. Bu Kapsamda gönüllü olarak katılan 24 kişilik arama kurtarma ekibi oluşturmuştur.

Ekibe verilen 10 saatlik temel afet bilinci eğitimi ardından Müdürlüğümüz ve İl Afet Acil Durum Müdürlüğü eğitmenlerince 32 saatlik teorik ve uygulamalı eğitimler verildi.

Müdürümüz, Kursu başarıyla tamamlayan ekip afet durumlarında ihtiyaç duyulduğu takdirde AFAD yanında arama kurtarma görevi yapacaktır.

Kursun tamamlanmasında emeği geçen başta AFAD Müdürlüğü olmak üzere Osmaniye Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübüne ve tamamı gönüllü öğretmenlerden oluşan arama kurtarma ekibine, emeği geçen herkese teşekkür ederim."dedi. 
 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar