19 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.5776
EURO34.8691
ALTIN2492.0

Öğretmenler için 50 kilometre pedal çevirdiler

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Abone ol
Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Bisiklet Kulübü Üyeleri, 24 Kasım Öğretmenler Günü etkinlikleri kapsamında, Kırmıtlı Kuş Cennetine bisiklet turu gerçekleştirdiler.

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Bisiklet Kulübü Üyeleri, 24 Kasım Öğretmenler Günü etkinlikleri kapsamında, Kırmıtlı Kuş Cennetine bisiklet turu gerçekleştirdiler.

İl merkezinden başlayarak, yaklaşık 50 kilometre pedal çeviren katılımcılar, Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) İl Temsilciliğinin de katkılarıyla, doğadaki yaban hayvanlarını beslediler. 

Kulüp Başkanı ve aynı zamanda  Gençlik Ofisi Lideri Yunus Emre Uzunkaya, daha önce "Tarihini temiz tut sağlık için pedalla" projesi kapsamında Toprakkale, Karaçay ve Düziçi gibi bir çok doğal ve tarihi alanlara tur düzenlediklerini, gidilen yerlerde katılımcılara bölgenin tarihimiz hakkında bilgiler verdiklerini belirterek, "Bu hafta, 25 kişinin katılımıyla öğretmenler gününü kutlamak üzere bir tur düzenledik. Amacımız, buraya gelip doğayla iç içe olmak ve çevre temizliği yapmaktır. Tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlu olsun." dedi. 

Öğretmenlerin de katılım sağladığı bisiklet turu etkinliğinde, Ceyhan nehrindeki balıkları, kuşları beslenirken, sahipsiz sokak hayvanlarında da paraziter ilaçlaması yapıldı. 

HAYTAP İl Temsilcisi Veteriner Hekim Ali Laçinbala, Milli Eğitim Bakanlığının 'çocuklarda hayvan sevgisi' konulu projelerinde yer alarak destek verdiklerini söyledi.

18 yaş üstü gençlere de doğa ve hayvan sevgisi konusunda sportif ve imalat etkinlikleri gerçekleştirdiklerini kaydeden Laçinbala, "Bizle de gençlerimizle bisiklet parkurları, doğa yürüyüşleri, çadır kampları ve doğa sporlarını düzenli olarak yıllardır yapıyor veya katılım sağlıyoruz.

Yeniköy kuş cennetine römorklu tandem bisikletimizle geldik. HAYTAP Hayvan Hakları Federasyonu'nun "Bisikletli Besleme" projesinin pilot çalışmasını uygulamalı olarak deneme fırsatı bulduk.

Etkinliğimiz 5 yaşından 65  yaşına kadar değişkenlik gösteren 5 kuşağı bir araya getiren ve bu kuşakların birbirlerinden etkilenirken doğa sevgisini de öğrendiği farklılıkların bütün olduğu güzel bir çalışma oldu. Bisikletli besleme projesini farklı illerde de görmeyi çok isteriz.  HAYTAP olarak bütün doğa projelerinin yanındayız." dedi. 

Ali Laçinbala, yanlarında getirdikleri 10 kilo salam, 20 kilo unlu mamul ile besleme etkinliği yaptıklarını belirterek, şöyle devam etti: "Yaklaşabildiğimiz sokak hayvanlarına paraziter ilaçlama uygulaması yaptık.

Yine yanımızda getirdiğimiz taze bayatlarla Ceyhan ırmağındaki balıkları besleyeceğiz.  Buradaki ekosistemin en temel yapı taşı balıklarımızdır. Çünkü balık olmazsa kuş olmaz. Kuş olmazsa kuşların sindirim sitemiyle taşınan bu yemyeşil doğamız çoğalmaz."
 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar