20 Nisan, 2024, Cumartesi
DOLAR32.5095
EURO34.7826
ALTIN2499.5

“Öğretmenler günü” etkinliklerle kutlandı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
“Öğretmenler günü” etkinliklerle kutlandı
Abone ol
24 Kasım Öğretmenler Günü Cebelibereket Kültür Merkezinde düzenlenen programla kutlandı. 

24 KasımÖğretmenler Günü Cebelibereket Kültür Merkezinde düzenlenen programla kutlandı. 

Programa; Vali Ömer Faruk Coşkun ve eşi, Osmaniye Milletvekilleri Mücahit Durmuşoğlu, İsmail Kaya ve Baha Ünlü, Belediye Başkan Vekili Abdullah Bukan, Vali Yardımcısı Metin Esen, İl Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman, İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Altun, kamu kurum ve kuruluşları il müdürleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Vali Coşkun ve protokol mensupları tören öncesinde Cebelibereket Kültür Merkezi Sergi Salonunda sergilenen, öğretmenler günü dolayısıyla hazırlanan resimlerden oluşan sergiyi gezdiler.
 
Serginin gezilmesinin ardından Cebelibereket Kültür Merkezi Salonu’ndaki törene geçildi. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okuması ile başlayan törenin devamında, günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Cebelibereket Anadolu Lisesi Müdürü Fatih Çakmak yaptı. Tüm öğretmenlerin öğretmenler gününü kutlayan Çakmak, "Öğretmenlik mesleği, her şeyden önce bir ideal, gaye ve bir hizmet mesleğidir. Toprak altına atılan bir tohumun, onlarca tohum verebilmesi için kendisini feda etmesi gibi, bir öğretmen de hayatını bu anlamlı ve şerefli meslek uğruna adayabilmelidir.” diye konuştu.

Programın devamında Cumhurbaşkanı  Recep Tayyip Erdoğan ve Milli Eğitim Bakanı   Ziya Selçuk'un kutlama mesajları okundu. 

"Osmaniye 2017-2018 Örnek Eğitim" sinevizyonunun gösterilmesinin ardından, Öğretmen Kasım Çelikıran Batman'da şehit düşen öğretmen Şenay Aybüke Yalçın anısına yazılmış şiiri okudu.

Törenin devamında göreve yeni başlayan olan öğretmenler adına konuşan Cahit  Zarifoğlu İmam Hatip Ortaokulu Türkçe öğretmeni Aziz Yılmaz, "2023 Eğitim Vizyonunun temel amacı, çağın ve geleceğin becerileriyle donanmış ve bu donanımı insanlık hayrına sarf edebilen bilime sevdalı, kültüre meraklı ve duyarlı, nitelikli, ahlaklı çocuklar yetiştirmektir. Öğretmenler olarak tüm gayretimiz,çocuklarımız için, bu hedeflere ulaşmak olacaktır. ” dedi.

Göreve yeni başlayan öğretmenlerin yemin töreni ile devam eden programda, "Halkımızın ve öğrencilerimizin gözünde öğretmen" konulu sinevizyon gösterimi yapıldı.
 
Kutlama programında, emekli öğretmenler adına Biyoloji Öğretmeni Elmas Çekiç konuştu. Emekli öğretmen Çekiç "Bu kutlu yolda hizmet vermiş olmaktan onur duymaktayım. Bizler istirahate çekilirken gözümüz hiç arkada kalmamıştır.Çünkü eğitim meşalesini her açıdan daha genç, daha donanımlı, daha bilinçli, daha dinamik öğretmenlere bıraktığımızı düşünmekteyim." dedi. Konuşmanın ardından Cebelibereket Anadolu Lisesi öğrencisi Hüseyin Can Çınar şiir okudu.
 
Programın devamında konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Ramazan Çelik ise “Öğretmen, her zaman iyi tarafında, hak tarafında olan yani kötünün kaynağı olan cehaleti yenme adına uğraş veren kişidir. Öğretmenlik sadece bir meslek değildir, öğretmenlik bir misyondur; öğretmen öğretendir, bilendir, yol gösterendir. Yani cehaletle savaşın adıdır öğretmen. Böyle bir mesleğin mensubu olmak bizleri onurlandırmaktadır." diye konuştu. İl Milli Eğitim Müdürü Çelik sözlerini tüm öğretmenlerin, öğretmenler gününü kutlayarak noktaladı.
 
VALİ COŞKUN, "ÖĞRETMENLİK, BEDELİ HİÇBİR MADDİ KARŞILIKLA ÖLÇÜLEMEYECEK KADAR DEĞERLİ, SAYGIN BİR MESLEKTİR."

Son olarak konuşan Vali Ömer Faruk Coşkun ise tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım öğretmenler gününü kutlayarak “Dünyadaki en onurlu mesleklerin başında olan öğretmenlik; emek, özveri, sabır ve hoşgörü isteyen, bedeli hiçbir maddi karşılıkla ölçülemeyecek kadar değerli, saygın bir meslektir. İdealini ve heyecanını daima taze tutan kendini her zaman yenileyen siz değerli öğretmenlerimizin sayesinde inşallah ülkemiz, her alanda kalkınmış ve gelişmiş bir dünya devleti haline gelecektir. Bizler "bir harf öğretene kırk yıl kölelik yapmaya razı olan" bir medeniyetin çocuklarıyız. Bizler öğretmenleri İrfan Ordusu’na benzeten, "milletleri kurtaranların yalnız ve yalnız öğretmenler" olduğunu savunan bir anlayışın temsilcileriyiz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ifadesiyle "Bir millet eğitim ordusuna sahip olmadıkça, savaş meydanlarında ne kadar parlak zaferler elde ederse etsin, o zaferlerin kalıcı sonuçlar vermesi ancak eğitim ordusuyla mümkündür." Bu tespitten yola çıkarak öğretmenin sadece insana "insanca yaşamayı" öğreten bir kişi değil, aynı zamanda milletleri ayakta tutan en önemli aktör olduğunu da anlamış bulunmaktayız. Gerçekten de öğretmenler Türk milleti nezdinde çok önemli ve muazzez bir yere sahiptir. Bu muazzez yerin ne olduğunu anlamak için, öğretmenin atının ayağından sıçrayan çamuru elbisesinde bir onur nişanesi olarak gören ve bu elbisenin kefeni olmasını tembihleyen o yüce tavra bakmak yeterli olacaktır."diye konuştu.
 
Sözlerinin devamında öğretmenlere hitaben konuşan Vali Coşkun, "Sizlerden beklentimiz, “İnsanı yaşat ki devlet yaşasın” düsturuyla hareket edip, çocuklarımıza ve gençlerimize, düşünmeyi, düşünerek bilgi üretmeyi, araştırmayı, sorgulamayı, akılcılığı ve bilimselliği öğretmeniz, onları eleştirel düşünce sistemine sahip, kişilikli, kendine güvenen, ülkesini, milletini, bayrağını, dinini seven bireyler olarak yetiştirmenizdir. Bu duygu ve düşüncelerle başta başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm aziz şehitlerimizi ve vefat eden öğretmenlerimizi rahmetle yâd ediyor, bütün öğretmenlerimizin öğretmenler gününü en kalbi muhabbetlerimle kutluyor, sevdiklerinizle birlikte sağlıklı mutlu bir ömür diliyorum."dedi.

Törende emekliye ayrılan öğretmenler; Müjgan Poyraz, Elmas Çekiç ve Eyüp Beyazçiçek'e hizmet şeref belgeleri Vali Ömer Faruk Coşkun tarafından verildi. Öğretmenler Günü için düzenlenen ilkokullar arası resim yarışmasında birinci olan Salih Bahçeli İlkokulu
Öğrencisi Zeynep Usta, Ortaokullar arası şiir yarışması birincisi Özel Bilge Atabey Ortaokulu öğrencisi Yade Ceylan Yasan ve liseler arası kompozisyon yarışması birincisi 80. Yıl Cumhuriyet Anadolu Lisesi öğrencisi Gizem Sultan Geldi ve öğretmenler arası anı yarışması birincisi 80. Yıl Cumhuriyet Anadolu Lisesi öğretmeni Mehmet Çetinkol ise ödüllerini Vali Ömer Faruk Coşkun, Osmaniye Milletvekilleri Mücahit Durmuşoğlu, İsmail Kaya ve Baha Ünlü'den aldılar.
 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlama programı okunan şiirler ve müzik şöleni ile son buldu.
 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar