19 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.5993
EURO34.8018
ALTIN2506.3

“Öğretim üyelerinin emeklilik yaşı 75 olmalı”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
“Öğretim üyelerinin emeklilik yaşı 75 olmalı”
Abone ol
MHP MYK Üyesi ve Osmaniye Milletvekili Doç. Dr. Ruhi Ersoy, TBMM Genel kurulunda Yükseköğretim Kurumlarındaki öğretim üyeleri hakkında konuştu.

MHP MYK Üyesi ve Osmaniye Milletvekili Doç. Dr. Ruhi Ersoy, TBMM Genel kurulunda Yükseköğretim Kurumlarındaki öğretim üyeleri hakkında konuştu.

Ersoy, tüm üniversitelerde öğretim üyelerinin emeklilik yaşının 75 olmasının gerektiğini söyledi.

Doç.Dr. Ruhi Ersoy, TBMM genel kurulunda yükseköğretim kurumları hakkında yaptığı konuşmasına MHP Grup Başkan Vekili Manisa Milletvekili Erkan Akçay ile birlikte verdikleri kanun teklifini hatırlatarak başladı.

Ersoy, 671 Sayılı KHK ile 41 üniversitede 75 olan öğretim üyesi emeklilik yaşının tüm üniversitelerde uygulanması gerektiğini söyledi.

Ersoy, söz konusu kanun teklifinin ilhamını Nobel ödüllü Pof.Dr. Aziz Sancar’dan aldıklarını dile getirdi ve akademide bilgi üreten değer katan öğretim üyelerinin bu şekilde üretmeye değer katmaya devam edeceklerini söyledi.

Bir ülkenin sürdürülebilirliği insan kaynaklarını doğru ve verimli kullanması ile aynı orantıdadır diye Ersoy, insan kaynaklarının da doğru kullanılması ülkenin eğitim programlarıyla ilgilidir dedi.

Üniversiteler vermiş olduğu modern eğitimin yanı sıra bilgi, görgü ve sosyal çevre açısından gençliğe önemli katkıları vermesi gereken kurumlardır diyen Ersoy,  bu sebeple üniversitelerdeki imkânların başta çalışanlar olmak üzere öğrencisiyle bütünleşmiş ve şehriyle, problemleriyle ve çevresiyle barışık bir üniversite olabilmesi bu açıdan çok önemli olduğunu belirtti. Ersoy, bu nedenle üniversitelerde yöneticilik yapan ve hocalık yapan insanların mutluluğunun, özgürlüğünün, güvenliğinin önemli olduğunu; aidiyet duygusu, mensubiyet duygusu oluşmasının da gerektiğini belirtti.
 
Üniversitelerin ülkemizde her zaman siyaset kurumu ile birlikte anıldığını söyleyen Ersoy, ülke tarihimizde de birçok siyasetçinin devlet idarecisinin üniversiteler üzerinden hamleler yaptığını, bugün de benzer hamlelerin yapılarak adeta “tabela üniversiteleri” nin kurulduğunu belirtti.

YÖK ile hesaplaşmanın gereği gibi gösterilen ve Anadolu’nun hemen her ilinde açılan onlarca üniversitenin nitelik ve nicelik açıdan ele alınması gerektiğini söyleyen Ersoy, içinin bilimsel anlamda doldurulmadığı üniversitelerin eğitim alanımıza faydadan çok zarar getireceğini, mutlaka içlerinin bilim ile doldurulması gerektiğini ve bu sorumluluğun da iktidarda olduğunu, muhalefet ile ortak akıl çerçevesinde sorunların çözümünün aranması gerektiğini vurgulayarak konuşmasını sonlandırdı.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar