25 Nisan, 2024, Perşembe
DOLAR32.6161
EURO35.0496
ALTIN2430.3

Öğrenci meclisi başkanlığı seçimi yapıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Öğrenci meclisi başkanlığı seçimi yapıldı
Abone ol
MİLLİ Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan, “Demokrasi Eğitimi ve Okul Meclisi Projesi” kapsamında, Osmaniye İl Öğrenci Meclis Başkanlığı seçimi yapıldı.
MİLLİ Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan, “Demokrasi Eğitimi ve Okul Meclisi Projesi” kapsamında, Osmaniye İl Öğrenci Meclis Başkanlığı seçimi yapıldı.

Atatürk Ortaokulu Salonu´nda ki program Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından İl Öğrenci Meclisi Başkanlığı seçimi için yoklama yapılmasından sonra başladı.

İl Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet Sümbül, açılış konuşmasında; yapılan seçimlerle Cumhuriyetin Demokrasi ile güçlendirilmesi, öğrencilerde demokrasi kültürünün oluşturulması, hoşgörü ve çoğunluk bilincinin geliştirilmesi, milli ve manevi değerlerine bağlı nesillerin yetiştirilmesi ve öğrencilere seçme, seçilme ve oy kullanma kültürünün kazandırılmasının amaçlandığını söyledi.

Sümbül, öğrencilerin kamuoyu oluşturabilme becerilerinin kazandırılmasının da hedefler arasında olan proje kapsamında, ayrıca seçilecek öğrencinin Osmaniye’yi Ankara’da en iyi şekilde temsil edeceğini belirterek başarı dileklerini iletti.

Daha sonra aday olan her başkan adayları farklı konuları ele alarak, konuşma yaparak seçildiğinde yapacağı çalışmalar hakkında seçmenlere hitap ettiler. İl Meclis Başkanı seçimi İl merkezi ve İlçelerden 6 öğrenci aday olurken, 32 öğrenci oy kullandı.

Oy kullanımından sonra oylar sayıldı. Yapılan seçim sonucunda Osmaniye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Öğrencisi Hasan Hüseyin Kalay 12, Kadirli Özel Biltepe Anadolu Lisesi Öğrencisi Türkan Civanoğlu 9, Bahçe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Öğrencisi 4, Merkez Salih Bahçeli İlkokulu Öğrencisi Şaheste Dila Okur 3, Düziçi Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Halil İbrahim Kurt 3 ve Osmaniye Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Öğrencisi Nesrin Bademci 1 oy aldı.

Yapılan seçim sonucunda İl Meclisi Başkanlığını oy çoğunluğu ile Osmaniye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Öğrencisi Hasan Hüseyin Kalay kazandı. Seçimi kazanan Hasan Hüseyin Kalay’ı Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet Sümbül tebrik etti.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar