29 Mart, 2024, Cuma
DOLAR32.3275
EURO35.091
ALTIN2311.0

OGİAD üyeleri 130 ülkenin işadamları ile buluştu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
OGİAD üyeleri 130 ülkenin işadamları ile buluştu
Abone ol
Osmaniye Girişimci İşadamları Derneği (OGİAD) Genel Sekreteri Servati Çatalbaş Osmaniye’li firmaların 130 ülkeden gelen bin 470 yabancı işadamıyla Türkiye İşadamları ve Sanayicileri Konfederasyonu (TUSKON) un organize ettiği Dünya Ticaret Köprüsünde ikili iş görüşme fırsatı bulduğunu kaydetti.
OsmaniyeGirişimci İşadamları Derneği (OGİAD) bünyesinde giden işadamları, İnşaat, İnşaat Malzemeleri, Mobilya ve Ev Tekstili sektöründe faaliyet gösteren 130 ülkenin firma sahipleri ve yöneticileriyle görüştü.

OGİAD Genel Sekreteri Servati Çatalbaş, “Firmalarımız yeni ihracat kapıları aralarken aynı zamanda Osmaniye ve ülke ekonomisine katkı sağlamanın heyecanını yaşıyorlar.

Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu'nun (TUSKON), Ekonomi Bakanlığı koordinasyonunda ve Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) ve İhracatçı Birliklerinin desteğiyle düzenlediği Türkiye-Dünya Ticaret Köprüsü 2012 programı milyar dolarlık iş anlaşmalarını da beraberinde getirdi.

130 ülkeden 1.470 ve Türkiye'den ise 1.200 iş insanının katıldığı program çerçevesinde yapılan ikili görüşmelerde Rusya'dan Sudan'a, Ukrayna'dan Lübnan'a kadar birçok ülke yatırımcısı mobilya, inşaat ve enerji alanlarında yatırım için sözleşme imzaladı.”dedi.

CNR Fuar Merkezi'nde yapılan iş görüşmelerinin açılışında konuşan Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, "Böyle bir etkinliğin, dünyanın hiçbir yerinde kamu özel ortaklığında yapıldığını hiç görmedim.

Bu Organizasyon Tüm Dünyaya Örnek olacak” dediği gibi Ticaret Köprüsüne İnşaat, İnşaat Malzemeleri, Mobilya ve Ev Tekstili sektörlerinde katılan Osmaniyeli işadamlarımızın diğer Osmaniye’de faaliyet gösteren işadamlarına örnek olmasını temenni ediyorum.

TUSKON’un organizasyonunda yapılan bu ticaret zirvelerine daha çok Osmaniyeli firmalarımızın katılımı için çalışmalarımız devam ediyor” diye konuştu.

OGİAD Başkan Yardımcısı Erçin Kabul’de İnşaat, İnşaat Malzemeleri, Mobilya ve Ev Tekstili sektörlerinde bu kadar alıcı ve satıcının bir araya getirilmesinin kolay olmadığını söyledi.

TUSKON organizasyonunda toplam 25 bin iş görüşmesinin yapıldığı Dünya Ticaret Köprüsü kapsamında düzenlenen ikili iş görüşmelerine daha çok Osmaniyeli işadamlarımızın katılması gerektiğini kaydetti.

 

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar