25 Nisan, 2024, Perşembe
DOLAR32.5712
EURO35.0091
ALTIN2422.6

Narenciye üreticisine Akdeniz meyve sineği tuzağı dağıtıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Narenciye üreticisine Akdeniz meyve sineği tuzağı dağıtıldı
Abone ol
Osmaniye'de narenciye üreticisine, Akdeniz meyve sineği tuzağı dağıtıldı.
Osmaniye'de narenciye üreticisine, Akdeniz meyve sineği tuzağı dağıtıldı. 

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü İbrahim Sağlam, İl merkezinde ki 500 dekar alanda 2 bin adet tuzak dağıtımı yapılacağını, 10 dekarın altındaki tüm arazilerde mücadelenin devam edeceğini söyledi.

Müdür Sağlam, 2015 yılından beri Akdeniz Meyve sineğiyle mücadele konusunda Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü tarafından, Adana Biyolojik Mücadele Araştırma Enstitüsü koordinasyonunda Adana, Hatay, Osmaniye ve Mersin illeri pilot bölge olarak seçildiğini belirterek, "İlaçla mücadeleden ziyade biyoteknik ve biyolojik mücadele dünyada ve ülkemizde bakanlık tarafından istenilen bir mücadele çeşidiydi.

Bu yıl 2016 yılı içerisinde bu yapılan yerlerde Hatay, Osmaniye ve Adana illerimize ilaveten Mersin ilimizde turunçgillerde Akdeniz Meyve sineğine karşı bir biyolojik mücadele kapsamında tuzaklarla mücadele yapıldı.

Yani ilaçla yapılmaya başlanmıştı ve biyolojik mücadelede tuzaklar kullanılarak zararlı sinekler toplanıp imhası sağlanıyor. İlaçlı mücadeleden farkı şudur; ilaçlı mücadelede hem yararlı böcekler hem de zararlı böcekler ölmekteydi. Artı ilaç kalıntıları fazla olabiliyordur.

Aynı zamanda ekolojik dengenin bozulmasına neden oluyordu. Biyolojik mücadelede kullanılan tuzaklı sistem ile sadece lokal olarak herhangi bir kalıntı olmadan, ekolojik dengenin bozulması söz konusu değil ve faydalı böceklerinde ölümüne neden olmamaktadır.

Hem çevreci hem de sağlık açısından çok önemsediğimiz bir mücadele türüdür. İnşallah ileriki yıllarda tüm turunçgillerde ülke genelinde bakanlığımız tarafından bu yapılacaktır. Tüm üreticilerimize ilaçsız kalıntısız bir üretim diliyorum" dedi.

Sağlam, ağaçların güneyine bakan kısmına tuzakların asıldığını ve 1,5-2 metre yüksekliğinde asılmakta olduğunu ve 2 tuzak arasında 15-16 metre olacak şekilde ayarlandığını sözlerine ekledi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar