16 Nisan, 2024, Salı
DOLAR32.5017
EURO34.6398
ALTIN2479.3

Müteahhitler sorunlarını anlattı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Müteahhitler sorunlarını anlattı
Abone ol
OSMANİYE Belediye Başkanı Kadir Kara, inşaat sektörü temsilcileri ile belediye meclis salonunda bir araya gelerek sıkıntılarını dinledi.
OSMANİYE Belediye Başkanı Kadir Kara, inşaat sektörü temsilcileri ile belediye meclis salonunda bir araya gelerek sıkıntılarını dinledi.


Müteahhitlerin tamamladıkları inşaatlara elektrik enerjisi alırken Enerjisa ile yaşadıkları sorun gündemin en önemli maddesi olarak belirlenirken, toplantıya katılımın fazla olması sorunun ne kadar büyük olduğunu gösterdi.


Toplantıya müteahhitler, mühendisler, mimarlar odasının temsilcileri ile çok sayıda inşaat sektöründe hizmet veren firma temsilcisi katıldı. Toplantının başlaması ile birlikte Başkan Kadir Kara, ilk olarak katılımcıları tek tek dinledi.


Osmaniye Müteahhitler Birliği Başkanı Fettah Doğan, müteahhitlerin son zamanlarda tamamladıkları inşaatlara elektrik enerjisi alırken yaşadıklarını sorunu aktardı. Bu konuda yetkili mercilerden destek istediklerini ifade etti.


Osmaniye Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Makine Mühendisi Ali Saçıkara, ise yaşanan sorunu şu şekilde anlattı. “TEDAŞ-Enerjisa bize konutlarımıza mevcut şebekeden elektrik hattı çekme yerine yeni şebeke hattını kendi imkânlarınızla yer altından siz çekin. Buradan size elektrik vermem diyor. Bizler de yüzlerce metre öteden kendi imkânlarımızla, yolu keserek yeni hat çekiyoruz. Daha sonra da çektiğimiz bu hattı ücretsiz olarak da  bize devredeceksiniz diyor. Ayrıca doğalgaz hat döşemeleri çok yetersiz, bu konuda da biran önce müdahale yapılmasını istiyoruz”


Sektör temsilcilerinin sorunlarını tek tek dinleyen Başkan Kadir Kara, bu sorunu birlikte hareket ederek çözüme kavuşturulacağına inandığını söyledi. Şehrin belediye başkanı olarak Osmaniye’nin gelişiminde ve dönüşümünde önemli katkıları olan sektör temsilcilerine her türlü desteği vereceğini ifade eden Başkan Kara, 3 değişik komisyon kurulmasını teklif etti. İlk olarak Osmaniye’nin imar sorunlarını ortadan kaldıracak, Osmaniye’nin gelişimi için sektörde hizmet veren tüm oda ve dernek temsilcilerinin ve belediye ekiplerinin de olacağı bir komisyon kurulmasını istedi.



Ardından ise belediye teknik elemanlarının, hukukçularının ile sektörde konuya vakıf olan iki teknik elemanın olacağı bir komisyon kurularak Enerjisa ile yaşanan sorunun tüm boyutlarının incelenmesi ve rapor haline getirilmesi kararına varıldı. Bu komisyon önümüzdeki 1 hafta boyunca konuyu detaylı bir şekilde inceleyerek bir rapor oluşturacak. Daha sonra ise sektörde abilik yapan ve konuyu ana hatları ile bilen farklı bir komisyon daha kuruldu. Kurulan komisyon ve Başkan Kadir Kara, hazırlanan rapor ile konu hakkında daha önceden bilgisi olan Osmaniye Valisi Dr. Mehmet Oduncu ile bir araya gelecek. Bu toplantıda Enerjisa yetkililerinin de hazır olması istenecek ve sorunun çözüme kavuşturulması talep edilecek.


Başkan Kadir Kara, bu sorun çözüme kavuşturulana kadar enerji bağlantısı yapmak için hiçbir firmaya yolun kesilmesi, kazılması için müsaade edilmeyeceğini açıkladı.

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar