24 Nisan, 2024, Çarşamba
DOLAR32.5491
EURO34.9006
ALTIN2428.9

Muhtarlık Bölgesi Askı Listeleri 2 Eylül'de Çıkacak

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Muhtarlık Bölgesi Askı Listeleri 2 Eylül'de Çıkacak
Abone ol
Osmaniye İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürü Doğan Kartal, muhtarlık bölgesi askı listeleri 2 Eylül'de çıkarılacağını söyledi.
Osmaniye İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürü Doğan Kartal, muhtarlık bölgesi askı listeleri 2 Eylül'de çıkarılacağını söyledi.

Kartal, 24 Ağustos 2015 tarihli ve 29455 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığının genelgesi ile 26. Dönem Milletvekili Genel Seçiminde kullanılmak üzere, seçmen kütüğünün güncelleştirilmesine yönelik muhtarlık bölgesi askı listeleri, 2 Eylül Çarşamba günü saat 08.00'de askıya çıkarılacağını, 10 Eylül Perşembe günü saat 17.00'de askıdan indirileceğini ve 20 Eylül 2015 tarihinde kesinleştirileceğini bildirdi.

Muhtarlık bölgesi askı listelerinin dökümünün yapıldığı belirten Müdür Kartal, "2 Eylül 2015 Çarşamba günü saat 08.00 ile askı listelerinin indirilme tarihi olan 10 Eylül 2015 Perşembe günü saat 17.00 saatleri arasında; Askıya çıkarılan muhtarlık bölgesi askı listelerinde kayıtlı olan seçmenlerden kayıtlarında yanlışlık veya eksik ya da nüfus olay bilgisi değişikliği bulunan, askı süresi içinde yerleşim yeri adresini değiştiren ve seçmen niteliğine sahip olduğu halde muhtarlık bölgesi askı listelerinde ismi bulunmayan kişilerin müracaatları, bizzat veya 5490 sayılı Nüfus Hizmetleri Kanununun 50. maddesinde belirtilenler tarafından yapılacaktır.

Bu kapsamda yapılan müracaatlarda Elektrik, Su, Telefon, Doğalgaz abonelik sözleşmesi veya faturası, noterden tasdikli kira sözleşmesi gibi belgelerin ibraz edilmesi gerekmektedir. Öğrenci olup, seçmen niteliği taşıyan ve öğrenim gördükleri yerleşim birimlerinde oylarını kullanmak isteyen öğrenciler(askeri öğrenciler hariç)öğrenim gördükleri okuldan, o okulun öğrencisi olduklarına ve yurt müdürlüklerinden yurtta kaldıklarına ilişkin belgelerini nüfus müdürlüklerine ibraz etmeleri halinde adres değişikliği beyanında bulunabileceklerdir.

Ayrıca yerleşim yeri adresi yurt dışı olup askı listesinde güncel adresi yer almayan ve askı süresi içinde yurtiçinde bulunan kişilerin yurtdışı adresini yerleşim yeri adresi olarak beyan etmeleri durumunda taşımış oldukları pasaportlarını nüfus müdürlüklerine ibraz etmeleri halinde adres değişikliği gerçekleştirilecektir. Belirtilen tarihler arasında posta ile yapılan müracaatlar işleme alınmayacaktır.

Hizmetlerde her hangi bir aksamaya sebebiyet verilmemesi bakımından İl ve İlçe Nüfus Müdürlükleri hafta içi ve 5-6 Eylül 2015, 12-13 Eylül 2015, 19-20 Eylül 2015 ile 31 Ekim ve 01 Kasım 2015 cumartesi-pazar günleri mesai saatlerine bağlı olarak açık bulundurulacaktır." dedi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar