29 Mart, 2024, Cuma
DOLAR32.367
EURO35.1344
ALTIN2324.4

Muhtarlar Günü etkinliklerle kutlandı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Muhtarlar Günü etkinliklerle kutlandı
Abone ol
Osmaniye’de 19 Ekim Muhtarlar Günü, düzenlenen çeşitli  etkinliklerle kutlandı. 

Osmaniye’de 19 Ekim Muhtarlar Günü, düzenlenen çeşitli  etkinliklerle kutlandı. 

Etkinlikler Atatürk anıtına çelenk sunumu, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.

Program Merkez Muhtarlar derneğinde devam etti.

Muhtarlar Dernek Başkanı Ahmet Özener, tüm muhtarlara verdiği desteklerinden ve yaptığı çalışmalardan dolayı Vali Ömer Faruk Coşkun ve Belediye Başkanı Kadir Kara’ya plaket sundu. 

Muhtarlar günü nedeniyle Muhtarlar Derneğini ziyaret eden  Vali  Ömer Faruk Coşkun ve Osmaniye Belediye Başkan Kadir Kara, Merkez Muhtarlar Derneği Başkanı Ahmet Özener ve Köy Muhtarlar Derneği adına Melikşah Çenet’e çiçek takdim etti.

Yeniköy Şehit Piyade Onbaşı Özgüner Özgan Piknik alanında devam eden programa Vali Ömer Faruk Coşkun, Belediye Başkan Vekili Abdullah Bukan, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Türk, Vali Yardımcıları Adem Yılmaz ve Metin Esen, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Tamer Bilacan, İl Emniyet Müdür Vekili Erkan Samaraz, İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Altun, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Yanık, kamu kurum ve kuruluşları il müdürleri, köy ve mahalle muhtarları katıldı.
 
Programın açılış konuşmasını Osmaniye Merkez Mahalle Muhtarları Derneği Başkanı Ahmet Özener yaptı. 



Programın düzenlenmesinde emeği ve katkısı olan herkese teşekkür eden Özener, tüm muhtarların Muhtarlar Günü’nü kutladı.
 
Köy Muhtarları Derneği adına konuşan Kırmıtlı Köyü Muhtarı Ertuğrul Gül ise “19 Ekim gününün Muhtarlar Günü olarak kutlanması konusunda talimat veren Sayın Cumhurbaşkanımıza, bizlere her zaman destek veren ve katılımları ile bugün bizleri onurlandıran Sayın Valimize, Vali Yardımcılarımıza, Meclis Başkanımıza, Alay Komutanımıza, Kurum Müdürlerimize ve personeline, tüm muhtar arkadaşlarım adına teşekkür ediyorum” dedi.
 
Son olarak konuşan Vali Ömer Faruk Coşkun ise 19 Ekim Muhtarlar Günü’nü kutlayarak başladığı konuşmasının devamında, “Muhtarlık müessesesi; kültürümüzün ve toplumsal hayatımızın önemli yapı taşlarından birisi olup, yerel demokrasinin en eski örneğini temsil etmektedir. Muhtarlarımız, bulunduğu mahallede veya köyde devletimizin tüm kurumlarını temsil etmekte ve vatandaşlarımızla kamu arasında köprü vazifesi görerek bizlere de yardımcı olmaktadırlar.

Seçilerek göreve gelen, demokrasinin çekirdeği denilebilecek bir öze sahip olan muhtarlarımız, hem milleti, hem de devleti temsil gibi önemli bir sorumluluğu üstlenmektedirler. Yönetim anlayışımızda, vatandaşlarımızın devletimize ihtiyaç duyduğunda çalacakları ilk kapının muhtarlıklarımız olduğu bilinci çok önemli bir yer tutmaktadır. Muhtarlarımız da bu önemli görevi büyük bir özveri ve meşakkatle yerine getirmektedirler.

Her ne kadar Muhtarlarımızın zor şartlar ve kısıtlı imkânlarla yürüttükleri fedakârca hizmetlerin karşılığı manevi haz olsa da son dönemde yapılan maddi iyileştirmelerin artarak devam etmesi, devletimizin kendilerine verdiği önemin bir göstergesidir. Özellikle Sayın Cumhurbaşkanımızın aylık ve haftalık periyotlarla Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde muhtarlarımızla bir araya gelmesi, Sayın Bakanlarımızın muhtarlarımızla istişarelerde bulunması Devletimizin muhtarlarımıza verdiği önemin en güzel nişanesidir.

Dolayısıyla bu adımlarla, Devletimizin ve Sayın Cumhurbaşkanımızın temsilcisi olan muhtarlarımız, halkımızla çok daha alakadar olmak, halkımızın talep, problem ve ihtiyaçlarını en kısa yoldan yetkili makamlara arz ederek çözüme vesile olmak hususunda daha iyi imkânlara kavuşmuştur.

Bu vesileyle; çok önemli bir vazifeyi icra ile mükellef olan muhtarlarımızın 19 Ekim Muhtarlar Günü’nü kutluyor, bu gün bize ev sahipliği yapan Yeniköy muhtarımıza da çok teşekkür ediyor, hepinizi en kalbi muhabbetlerimle selamlıyorum.” diye konuştu.
 
Programın son bölümünde havalı tüfek, dart ve bocce müsabakaları düzenlendi.

Programın ardından Vali Ömer Faruk Coşkun tüm muhtarların Muhtarlar Günü’nü kutlayarak, Yeniköy Şehit Piyade Onbaşı Özgüner Özgan Piknik alanından ayrıldı.
 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar