18 Nisan, 2024, Perşembe
DOLAR32.5252
EURO34.8951
ALTIN2477.2

Mısır’daki “İdam kararına” Ak Partili gençlerden tepki!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Mısır’daki “İdam kararına” Ak Partili gençlerden tepki!
Abone ol
Ak Parti Osmaniye Gençlik kolları, Mısır’da 529 kişinin idam kararını protesto etmek amacı ile Cumhuriyet Meydanı’nda basın açıklaması yaptı.

Ak Parti Osmaniye Gençlik kolları, Mısır’da 529 kişinin idam kararını protesto etmek amacı ile Cumhuriyet Meydanı’nda basın açıklaması yaptı.

 

Cumhuriyet Meydanı’nda temsili İdam sehpası kuruldu, ardından Ak Parti İl Gençlik Kolları Başkanı İsmail Kaya tarafından yapılan basın açıklaması okundu.



Ak Parti İl Gençlik kolları Başkan yardımcısı Volkan Özel tarafından okunan basın açıklamasında şu görüşlere yer verildi:



“Mısır’ın seçimle işbaşına gelen tek Cumhurbaşkanı olan Muhammed Mursi, 3 Temmuz 2013’te kanlı bir darbeyle görevden uzaklaştırıldı. Sonrasında yaşanan çatışmalarda binlerce insan hayatını kaybetti. Tüm dünyanın izlemekle yetindiği, adına “darbe” dahi diyemediği bu süreç dünya demokrasi tarihine kara bir leke olarak yazılmıştır. Bu hafta ise 529 İhvan-ı Müslimin Hareketi  taraftarı, yargılandıkları ikinci duruşmada idama mahkum edildi. Darbe hükümetinin hukuksuz yargısı tarafından tamamen siyasi olarak verilmiş olan idam kararları Mısır’daki antidemokratik sürecin yeni bir yansıması olarak karşımızda durmaktadır.



Osmaniye İl Gençlik Kolları teşkilatı olarak, uluslar arası kamuoyunu bu hukuksuz idam kararlarını durdurmaya davet ediyoruz. Mısır’ın siyasi hayatında tamir edilmesi güç tahribatlara neden olacak idam kararlarının bir an önce kaldırılmasını ve başta Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi olmak üzere  tüm siyasilerin serbest bırakılmasını istiyoruz.



Bu vesileyle, 21’nci yüzyılın utanç  vesikası olan başta Suriye, Irak, Doğu Türkistan, Filistin ve Arakan olmak üzere yeryüzündeki tüm vahşetten son bulması için de uluslar arası kamuoyunu göreve davet ediyoruz.”



Yapılan basın açıklamasının ardından Ak Parti Gençlik Kolları üyeleri olaysız şekilde Cumhuriyet Meydanı’ndan ayrıldı.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar